Вінниця Інформ

У Православній Церкві України пояснили, чи можна відмовлятися від пропозиції стати хрещеним дитини

У Православній Церкві України пояснили, чи можна відмовлятися від пропозиції стати хрещеним дитини
181184 ПЕРЕГЛЯДІВ

Серед віруючих, відмовлятися від хрещення вважається неприпустимим, оскільки це, начебто, є "відхрещуванням від Господа". Проте відмова від хрещення не є гріхом, як повідомили у Православній Церкві України.

"Відмовитися від можливості бути хрещеним можна - у випадку, якщо ви відчуваєте, що не зможете сприяти рідним батькам у релігійному та духовному вихованні дитини. Кожен, хто погоджується на хрещення, має відповідальність перед Богом за свого хрещеника. Таким чином, рішення прийняти чи відхилити хрещення має бути особистим, добровільним та обдуманим", - йдеться у заяві.

Також вказується, що хрещення - це не просто участь у відповідному таїнстві церкви. Хрещені батьки повинні бути прикладом для наслідування, підтримкою та опорою для своїх хрещеників, а також вчителями та провідниками у духовному житті.

"Тому відмова від хрещення не є гріхом. Але відмова від духовного підтримки хрещеного, байдужість та небажання виконувати цю важливу місію у житті дитини після таїнства хрещення - це вже більше зло. Між дитиною та хресними батьками виникають особливі духовні зв'язки, які базуються на спорідненості духу", - додали у Православній Церкві України.

Мої відео