Вінниця Інформ

СБУ задокументувала злочини прокурора «генеральної прокуратури днр», який підтримує обвинувачення в судах над українськими військовими

СБУ задокументувала злочини прокурора «генеральної прокуратури днр», який підтримує обвинувачення в судах над українськими військовими
305587 ПЕРЕГЛЯДІВ


Встановлено, що мешканець окупованого Донецька у 2022 році добровільно погодився стати «старшим прокурором отдела поддержания государственного обвинения следственного управления генеральной прокуратуры днр». На своїй посаді зловмисник забезпечує діяльність окупаційної правоохоронної системи та сприяє незаконним арештам проукраїнських громадян, обшукам та примусовому утриманню в слідчих ізоляторах.

Зокрема, задокументовано, що зрадник підтримував обвинувачення в суді терористичної «днр» проти вісьмох військовополонених ЗСУ. За його клопотанням трьох українських захисників було відправлено до СІЗО Ростова-на-Дону, а розгляд справ скеровано до Південного окружного військового суду.

Від імені країни-окупанта «прокурор» звинувачує військових у насильницькому захопленні влади та організації незаконного збройного формування у складі групи осіб. Також українцям інкримінується проходження навчання з метою здійснення терористичної діяльності.

Слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру за ч.2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Правопорушника оголошено в розшук.

Комплексні заходи для притягнення зловмисника до відповідальності здійснюють співробітники ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури.

Теги: Російська агресія , окупаційні адміністрації
Мої відео