Вінниця Інформ

Незаконно обшукують й заарештовують громадян – заочно підозрюються «заступники» очільників відомств «днр»

Незаконно обшукують й заарештовують громадян – заочно підозрюються «заступники» очільників відомств «днр»
300496 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури трьом «посадовцям днр» заочно повідомлено про підозру в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 110, ч. 7 ст. 111-1 КК України).
У вересні 2014 року донеччанин погодився служити «молодій республіці» та обійняв посаду «заступника міністра внутрішніх справ – начальника штабу». Він займається плануванням службово-бойової діяльності підрозділів та координує роботу «мвс днр». На 10-му році роботи чоловік отримав від російського диктатора спеціальне звання генерал-полковника.
 
 
Перейшов на бік ворога восени 2022 року й колишній співробітник правоохоронних органів, ставши «заступником генерального прокурора днр». З дозволу кураторів «посадовець» проводив репресивні заходи стосовно українців, які мешкають на тимчасово окупованій території та виступають проти діяльності «республіки». Зокрема, за його вказівки відбувалися незаконні арешти й проведення обшуків житла громадян. Під час  інтегрування «відомства» до правового поля держави-агресора підозрюваний продовжує здійснювати «нагляд за діяльністю правоохоронних органів».
 
 
Ще один «заступник» заради «підвищення» покинув місце голови Кстовського району Нижньогородської області рф. Спочатку він став «міністром вугілля та енергетики», а пізніше – «першим заступником голови уряду днр». Чоловік розробляє «внутрішню політику» та координує роботу «органів виконавчої влади» квазіреспубліки. Виступаючи у підконтрольних росії медіа, «чиновник» розповідає про виконання доручень «голови республіки», таким чином створюючи ілюзію турботи про населення та ефективності роботи окупаційних адміністрацій.
 
 
Усі підозрювані перебувають у розшуку. Їм максимально загрожує 10 та 15 років ув’язнення, а одному з них ще й позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років з конфіскацією майна. Досудове розслідування – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Мої відео