Вінниця Інформ

Допомагав росіянам влучніше бити по Костянтинівці – судитимуть місцевого мешканця

Допомагав росіянам влучніше бити по Костянтинівці – судитимуть місцевого мешканця
434485 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прокурори Донецької обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно мешканця м. Костянтинівки за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

 

Досудовим розслідуванням встановлено, що у червні 2023 року чоловік вів активну переписку у месенджері «Telegram» з представником незаконного збройного формування «днр». Розділяючи загарбницькі зазіхання окупантів на усю територію Донеччини, костянтинівець допомагав їм інформаційно. Він відправляв координати об’єктів, які цікавили їх суто з військової точки зору. Йшлося про місця розташування блокпостів, зосередження техніки та особового складу Збройних Сил України, що дислокувались на території м. Костянтинівки та міської територіальної громади.
 
 
Також обвинувачений «зливав» співрозмовнику місцезнаходження складів з паливно-мастильними матеріалами. Чоловіка не зупиняло те, що у будь-який момент армія рф може перетворити зазначені ним об’єкти у воєнні цілі та нанести по них вогневі удари, внаслідок чого постраждає цивільне населення.
    
Досудове розслідування здійснювалось слідчими ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. 
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Мої відео