Вінниця Інформ

Регулярно звітував військовому рф про вогневі позиції та переміщення техніки й особового складу ЗСУ – підозрюється мешканець Покровська

Регулярно звітував військовому рф про вогневі позиції та переміщення техніки й особового складу ЗСУ – підозрюється мешканець Покровська
413471 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури чоловіку повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).
За даними слідства, з травня 2023 року, перебуваючи у м. Покровську, проросійськи налаштований місцевий житель передавав представнику зс рф через заборонену в нашій державі соцмережу «Однокласники» відомості про напрямки руху техніки та особового складу Збройних Сил України.
 
 
Чоловік мав на меті максимально ефективно допомогти загарбникам якнайшвидше окупувати регіон, тож впродовж місяця щотижнево надсилав росіянину детальні звіти. З кожним новим повідомленням підозрюваний розширяв спектр розвідувальної інформації, повідомляючи про:
 
  • місця ведення артилерійського вогню підрозділами ЗСУ;
  • кількість та напрямки переміщення РСЗО й автомобільної техніки, яка буксирувала самохідні артилерійські установки;
  • розташування та переміщення тягачів, що транспортували БМП, гармати-гаубиці, танки й бензовози.
 
Крім того, у своїх звітах він відмічав геолокації об’єктів дорожньої інфраструктури й інженерних споруд області, які мають важливе значення для обороноздатності нашої країни. Зокрема детально описував місцевість навколо залізничних сполучень і мостів.
 
Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 
Чоловікові загрожує від 12 до 15 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.
 
Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Мої відео