Вінниця Інформ

До 10 років позбавлення волі загрожує двом колаборантам з Донеччини, які керують окупаційними адміністраціями на Донеччині

До 10 років позбавлення волі загрожує двом колаборантам з Донеччини, які керують окупаційними адміністраціями на Донеччині
344069 ПЕРЕГЛЯДІВ

До 10 років позбавлення волі загрожує двом колаборантам з Донеччини, які керують окупаційними адміністраціями

СБУ зібрала доказову базу  стосовно злочинів двох зрадників з Маріуполя, які обіймають керівні посади в районних адміністраціях при окупантах. Накази щодо їх призначення затверджувалися по всій вертикалі терористичної організації «днр».

Влітку 2022 року зловмисники обійняли посади «первого заместителя главы администрации Илличевского района г. Мариуполя днр» та «начальника отдела комунального хозяйства и благоустройтсва администрации Орджоникидзевского района г. Мариуполя  днр».

Куратори, зокрема  доручили колаборантам опікуватись питаннями користування та розпорядження майном на території районів. Діяльність зловмисників здебільшого полягала у використанні вцілілих споруд та будівель в інтересах агресора. Вони також «опікувались» питаннями ефективного використання енергоресурсів, звісно забезпечення військових об’єктів окупантів було в пріоритеті.

Як і всіх «поважних» колаборантів, чоловіків активно долучали до проросійської пропаганди. Під час публічних акцій та в соцмережах вони закликали населення підтримати «законные действия российских освободителей».

Злочинні дії обох фігурантів ретельно задокументовані слідчими органів безпеки. Зловмисникам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України та оголошено в розшук.

Матеріали кримінальних проваджень скеровані до суду. Колаборантам загрожує до 10 років позбавлення волі. 

Досудове розслідування здійснювали співробітники ГУ СБ України в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури.

Мої відео