Вінниця Інформ

Повідомлено про підозру чотирьом мешканцям Луганщини, які служать у лавах органів «мвс рф»

Повідомлено про підозру чотирьом мешканцям Луганщини, які служать у лавах органів «мвс рф»
312159 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва органів прокуратури Луганської області повідомлено про підозру чотирьом громадянам.

Їм інкриміновано добровільне зайняття посади в незаконному правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій території (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, підозрювані – проросійськи налаштовані мешканці Старобільська, Первомайська, Хрустального та Марківки.

В 2023 році вони склали присягу на вірність ворогу.

Двоє фігурантів очолили «відділи з питань міграції міністерства внутрішніх справ росії «Марківський» та «Сєвєродонецький». Це експрацівник районного ЦНАПу та колишня працівниця окупаційної «поліції». Вони відповідають за оформлення та видачу документів російського зразка.

Ще одною підозрюваною стала колишня секретарка окупаційної «поліції», яка нині є «начальницею режимно-секретного відділу міністерства внутрішніх справ рф «Краснолуцький».

Остання фігурантка ‒ ексдиректорка Старобільського центру професійного розвитку педагогічних працівників. Жінка вступила до незаконного «відділу мвс рф» «Старобільський» та обійняла рядову посаду.

Наразі вирішується питання щодо оголошення усіх осіб у розшук.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури (за матеріалами Лисичанської, Сєвєродонецької та Старобільської окружних прокуратур)

Мої відео