Вінниця Інформ

Сили оборони продовжують безперервно укріплювати кордон на півночі України

306930 ПЕРЕГЛЯДІВ

Тільки протягом останніх місяців фортифікаційне обладнання смуг оборони Державного кордону України у Північній операційній зоні збільшено на 63 відсотки. Про це повідомив Командувач Об’єднаних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв під час відвідин будівництва ротного опорного пункту проміжної смуги оборони на Чернігівщині.

За словами командувача, обстановка в цьому регіоні контрольована. Незважаючи на те, що ворог періодично здійснює обстріли української території з артилерії та мінометів, намагається застосовувати ДРГ, а також запускає ударні дрони, наступальних угруповань ним тут не створено.

 

 

- Проте, ми не сидимо склавши руки. Сили оборони діють на упередження. Займаємось підвищенням кількості та ефективності мобільних вогневих груп ППО, триває контрдиверсійна робота. Але головне - розбудовуються оборонні рубежі та створюються потужна система інженерних загороджень. Все це робиться для того, щоб українські громадяни почували себе у безпеці. Адже, на побудовані об’єкти в подальшому, у разі зростання загрози, готові будуть прибути додаткові бойові бригади, які займуть підготовлені позиції, - зазначив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

 
Також командувач розповів, що дані позиції нічим не відрізняються від тих, які облаштовуються в інших північних регіонах від Волині до Харківщини. Вони робляться за типовою схемою. Коригування вносять тільки особливості місцевості. Безпосередньо, кожна траншея зміцнюється геотекстилем, обладнуються бетонні захисні споруди, бліндажі, а також вогневі позиції. Перед опорним пунктом утворюється система інженерних загороджень, як невибухових, так і вибухових.

   
- В подальшому, після того як цивільні організації завершать тут свої роботи, визначені ділянки будуть щільно заміновані. Таким чином, ми утворюємо об’єкт, який за своїми оборонними можливостями має стримати наступ як мінімум батальйону ворожих сил. З РОПів створюється ціла оборонна смуга, яка, в свою чергу, здатні стримувати значно більші військові з’єднання, - пояснив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Мої відео