Вінниця Інформ

ВІЙСЬКОВА МАЙСТЕРНІСТЬ – ЦЕ НЕ ВИТВІР ДОЛІ Й НЕ ДАРУНОК ЖИТТЯ

365099 ПЕРЕГЛЯДІВ
Відповідно до плану бойової підготовки на Київському напрямку Північної операційної зони тривають інструкторсько-методичні заняття з підрозділами Сил оборони.
Відповідно заздалегідь у межах полігону було побудовано смугу перешкод з психологічним й тактичним навантаженням, комплекс вправ на який побудований на основі вивчення досвіду ведення бойових дій, що наразі відбуваються на сході України.
За словами командувача Об’єднаних Сил ЗС України генерал-лейтенанта Сергія Наєва, наразі обстановка в Північній операційній зоні дозволяє не лише постійно зміцнювати оборону, а й цілеспрямовано займатися здобуттям військовослужбовцями військової майстерності.
– Побудована смуга перешкод, передбачає комплексну підготовку одразу для двох-трьох підрозділів і включає в себе дію у складі відділення. Зокрема, командири відділень тут набувають умінь щодо керівництва й лідерських якостей, а їхні підлеглі військовослужбовці відпрацьовують питання обкатки танками, розгортання у бойові порядки, подолання різних перешкод, які імітують справжні бойові дії, – наголосив командувач.
Смуга перешкод насичена бойовою стрільбою, природними ефектами з полум’ям і чорний димом, вибухами мін та снарядів, імітацією поранених та вбитих бійців.
– Додаткові стресові навантаження допомагають випрацювати у бійців стійкість на полі бою. Ми розуміємо, що військова майстерність – це не витвір долі й не дарунок життя. Її відточують кропіткою працею та відчеканюють щоденними перемогами над собою. У щоденних тренуваннях зростає сила духу, міцніє воля та загартовується характер. Немає другорядних завдань. Є мета, яку потрібно досягти з найменшими моральними та фізичними втратами. Це результат довготривалих тренувань, у ході яких відточуються знання, вміння й навички, – зазначив командувач Об’єднаних Сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Наєв.
Як повідомив командувач, до тренувань залучені як військовослужбовці, які нещодавно повернулися зі сходу України, так і особовий склад, який згодом буде виконувати завдання у справжніх боях. Бійці, які вже мають бойовий досвід, тут його відточують, а мобілізовані військовослужбовці отримують необхідний досвід.
– У подальшому нами заплановано оснащення цього навчального містечка майданчиком для тренування ведення бойових дій у місті, що наразі надзвичайно актуально, а також створення зони стрільби з різних видів озброєння та на різних дистанціях.
Варто зазначити, що така система підготовки у Північній операційній зоні окрім Київського напрямку побудована також на Сумському, Чернігівському та Волинському напрямках. Навчання відбуваються на постійній основі, а особовий склад залучається до тренувань не менше двох разів на тиждень.
Мої відео