Вінниця Інформ

Звернення Командувача об'єднаних сил Збройних Сил України з нагоди Дня пам'яті захисників України

11660 ПЕРЕГЛЯДІВ

ЗВЕРНЕННЯ
Командувача об’єднаних сил Збройних Сил України з нагоди Дня пам'яті захисників України
Минув вже третій рік, як український національний календар поповнився ще однією важливою, але скорботною датою – Днем пам’яті захисників України.
Ця дата присвячена дню найбільших втрат українського війська на сході нашої країни - дню виходу з оточення в Іловайську у серпні 2014 року. Її символом є сонях. І вкотре слід нагадати про те, що його обрано не випадково – адже ці трагічні події розгорталися саме на полях соняхів на території Донецької та Луганської областей.
Тоді сотні українських захисників – військовослужбовців та добровольців, віддали свої життя, відстоюючи свободу та незалежність України.
Під час Іловайської трагедії загинуло понад 300 українських захисників, більш ніж 400 – отримали поранення, понад 100 потрапили в полон, близько 45 ще й досі вважаються зниклими безвісти.
Бої із російським агресором наприкінці літа семирічної давнини стали окремою сторінкою боротьби за суверенітет і територіальну цілісність нашої держави. Однак, сьогодні ми згадуємо і гідно вшановуємо подвиг усіх захисників, які віддали свої життя за нашу Батьківщину у різні історичні періоди.
До останнього подиху вони мужньо стояли за кожного з нас – за те, щоб ми могли робити нашу Україну кращою, щоб ми мали достойне життя у вільній та незалежній країні.
Тож схилімо голови на знак нашої вдячності за їхні подвиги, мужність та героїзм. Вшануймо полеглих Героїв хвилиною мовчання. Вони живі, поки їх пам'ятають, а пам'ятати їх ми будемо вічно!
Слава Україні!
Разом переможемо!
генерал-лейтенант Сергій НАЄВ
#Ukraine #ЗСУ #ArmedForcesofUkraine #КОСЗСУ #JointForcesCommand #JFC #military #Разом_переможемо #НАЄВ

Мої відео