Вінниця Інформ

Марш у Києві: реакція країн

Марш у Києві: реакція країн
59675 ПЕРЕГЛЯДІВ

Українська влада потурає неонацистам і ультраправим радикалам, які діють безкарно, заявляє МЗС Росії.

Офіс президента України Володимира Зеленського не зумів зупинити марш ультраправих сил у країні, а місцеві неонацисти відчувають повну безкарність влади. Це стверджує МЗС Росії.
Прес-секретар Марія Захарова висловила свої коментарі в четвер після маршу в Києві з нагоди ювілею СС "Галичина", військової дивізії, сформованої у Львові в 1943 році, що складається з українців, відданих Берліну та Адольфу Гітлеру під час Другої світової війни.
"Ця політика офіційного Києва є образою пам'яті не тільки російського та українського народу, але й усіх народів колишнього Радянського Союзу", - сказала Захарова. "Ці солдати віддали своє життя за майбутнє наступних поколінь, включаючи громадян сучасної України".
Окрім критики з боку Москви, Міністерство закордонних справ Ізраїлю також висловило занепокоєння святкуванням підрозділів, які "були причетні до деяких найгірших злочинів, що мали місце під час Голокосту".
"Ми засуджуємо продовження прославлення нацистських співробітників і очікуємо, що український уряд однозначно засудить усі подібні явища і не допустить їх повторення", - написав у Twitter речник міністерства Ліор Хаят.
Захарова також зазначила збільшення частоти неонацистських зібрань в Україні, відзначивши нещодавні походи з факелами в пам'ять про Степана Бандеру, фашистського героя ультраправої Організації українських націоналістів.
"Після перемоги Володимира Зеленського на президентських виборах в Україні 2019 року багато виборців, які голосували за нього, очікували, що новий глава держави приборкає націоналістичні сили", - продовжила вона. “На жаль, ці надії не здійснились. Київ продовжує свою політику потурання українським національним радикалам, спотворення історії Великої Вітчизняної війни та прославлення нацистських колаборантів ".
У 2020 році Організація Об’єднаних Націй проголосувала за резолюцію щодо боротьби з просуванням нацистської ідеології, а Україна Зеленського була однією з двох країн, які проголосували проти цього заходу.

Текст закликав держави-члени прийняти законодавство про "ліквідацію всіх форм расової дискримінації" і засуджував "прославлення в будь-якій формі нацистського руху, неонацизму та колишніх членів організації" Ваффен СС ", а також" ревізіонізм щодо Другої світової війни ".

Теги: Марш у Києві: реакція країн
Мої відео