Вінниця Інформ

Досить труїти повітря! Саме з такими словами рятівники звертаються до жителів Кривого Рогу

Досить труїти повітря! Саме з такими словами рятівники звертаються до жителів Кривого Рогу
17298 ПЕРЕГЛЯДІВ

Протягом вчорашнього дня рятівникам шість разів доводилось виїжджати на виклик для того, аби загасити вогонь. В Кривому Розі поставили рекорд за кількістю спаленого очерету. Звісно, самі пожежі вже встигли загасити. Одного разу пожежникам навіть довелося рятувати домівку від перекидання полум’я.

Річ у тім, що така проблема найчастіше трапляється саме навесні. Багато хто починає спалювати сухостій, через що страждають і інші рослини. Пожежники розповідають, що гасити вогонь біля зарослів дуже важко. До них майже неможливо підійти. Про те, як досягнути джерела виникнення пожежі, вони взагалі замовчують. Також важкість гасіння такого полум’я полягає в тому, що його доводиться перекривати й від присадибних ділянок. Річ у тім, що у випадку якщо вогонь перекинеться на житлові приміщення, його загасити буде вкрай важко.

Тож пожежники звертаються до всіх жителів Кривого Рогу та наголошують: “Припиніть вбивати природу!” Окрім того, що було вказано вище шкідливість цих пожеж полягає в тому, що при перегоранні очерету утворюється дим. Він насичує повітря азотом та чадним газом. Також в ньому містяться метали та канцерогенні поєднання. І це лише в тому випадку, коли перегоряє один очерет. Та чомусь всі замовчують інформацію про те, що там знаходиться велика кількість сміття, яке люди “не можуть донести” до звалища.

Пожежники розповіли, що такі випари не просто завдають величезної шкоди природі, вони вбивають легені людини. Тож невже ви хочете вмерти від отруєння речовиною невідомого складу? Якщо ні, то пожежники просять кожного свідомого громадянина міста: “Припиніть спалювати сміття!” Інакше через декілька місяців в онколікарні з’явиться багато нових пацієнтів, які не знатимуть, звідки вони могли схопити таку хворобу.

Мої відео