Вінниця Інформ

Нарешті в Дніпро привезли першу партію вакцини від COVID-19!

Нарешті в Дніпро привезли першу партію вакцини від COVID-19!
8379 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні в Дніпрі розповіли про те, що на Дніпровську область вже надіслали 37,5 тисяч доз вакцини від COVID-19! За словами влади, першими цю вакцину отримають працівники медичних закладів, після чого ін’єкції вже вводитимуть, дотримуючись черги.

За словами медиків, під час першого етапу вакцинування, ліки будуть вводити працівники мобільних бригад, які вже встигли пройти курс навчання. На територію Дніпровщини доставили препарат, який має назву AstraZeneca (Covishield). Тієї дози вакцини, яку привезли до регіону, вистачить на ін’єкцію понад 18 тисяч місцевих жителів.

Для того, щоб населення не переймалось через те, що не зможе дозволити собі препарат, в Дніпрі нагадали, що на нинішньому етапі вакцинація є безплатною та добровільною. Тож перейматись просто немає через що. Якщо ви не хочете отримувати ліки, то вам просто необхідно буде відмовитись. А якщо ви навпаки прагнете, то просто чекайте своєї черги та вам обов’язково дадуть цей препарат.

За словами влади, першими отримають дозу вакцини медики, які працюють з хворими на COVID-19 пацієнтами та співробітники бригад швидкої допомоги.

За вчора, 24 лютого, в Україні вже зробили 159 щеплень першою дозою від коронавирусної інфекції. У Вінницькій області вже зробили 10 щеплень; у Житомирській області – 40 щеплень; у Київській області – 19 щеплень; у Черкаській області – 80 щеплень; у Чернігівській області – 10 щеплень. Зараз вакцинованих пацієнтів постійно контролюють. Кожні півтори години вони проходять через сканування температури та обстежуються в лікарів. Жодних побічних ефектів поки не зареєстровано. Тож лікарі переконані в тому, що в нас немає жодних причин перейматись через вакцинацію. Скоро буде проведено другу хвилю введення препарату.




Мої відео