Вінниця Інформ

Велика будівля біля вокзалу стане приватною власністю!

Велика будівля біля вокзалу стане приватною власністю!
8638 ПЕРЕГЛЯДІВ

Під час останньої сесії міської ради було ухвалене рішення щодо передачі у приватне користування нерухомого майна, яке раніше належало державі. Вони склали певний перелік того, що тепер можна буде придбати на аукціоні або в іншому місці.

Першим лотом під час проведення аукціону стане будівля по проспекту Яворницького, 119-а. Вона займає велику площу, неподалік від вокзалу. Зараз будівля перебуває у занедбаному стані. Про її цілісність та зовнішній вигляд вже давно ніхто не турбувався. Хтось навіть писав про те, що її необхідно буде знести для того, аби вона не загрожувала безпеці жителів міста. У влади наразі є більш важливі питання, ніж відновлювати старий будинок. Тому для того, щоб вона не стала причиною однієї із печальних історій, депутати постановили віддати її на аукціон. Так вони планують зменшити кількість витрат та збільшити надходження до бюджету.

Нардепи наголосили, що цього разу стратегія буде – продати все нерухоме майно, яким держава не користується. Навіщо його тримати в себе, якщо можна продати для того, щоб хтось там створив власний заклад, який приноситиме прибуток в бюджет міста. Для приватизації готують також об’єкти за адресами: вул. Короленка, 24-а, вул. Козака Мамая, 20, вул. Запасна, 5, вул. Челюскіна, 1, бульвар Слави, 42. Наскільки вдалим виявиться цей проєкт, передбачити поки важко, бо ніхто не знає, як відреагує населення на такі кардинальні зміни. Адже всі звикли вже до одного порядку, який ввели ще батьки наших батьків. А зміни це завжди страшно. Проте в багатьох розвинених країнах вже давно практикують таку річ, як продаж або надання для інвестування нерухомості, яка належить державі. Це допомагає зміцнювати економіку та не допускає можливості випадку простою.

Мої відео