Вінниця Інформ

Стародавні мости під Дніпром! Вчені знайшли розбудови XIX століття!

Стародавні мости під Дніпром! Вчені знайшли розбудови XIX століття!
8786 ПЕРЕГЛЯДІВ

Протягом довгого часу ці мости вже слугують для того, щоб місто не потерпало від сильних опадів. Проте лише зараз археологи змогли поринути у дивовижний світ архітектури позаминулого сторіччя. Міські проспекти наразі приховують найстаріший міст Дніпра. Зараз вважається. що залізнично-автомобільний Амурський міст вже стоїть на своєму місці понад рік з четвертиною. Проте він далеко не єдиний уособлює собою історію становлення сполучення. Так, наразі він найкраще зберігся, проте в центрі міста є ще два велетні, які збудували в середині 19 століття.

Мости були побудовані через Катеринослав (до 1796 і з 1802 по 1926 рік Дніпро називали Катеринослав, з 1796 по 1802 рік – Новоросійськ, а з 1926 по 2016 рік – Дніпропетровськ) річки Жабокрячь і Половиця. На той час величну ріку перетинали декілька маленьких. Тож саме на їхньому перетині й зводили ці кам’яні структури. З часом місто почало сильно рости та необхідно було десь брати місце для побудови нових вулиць. Тож спочатку над маленькими річками почали зводити кам’яні забудови, а згодом їх засипали піском та землею. Тож через певний час в людей з’явилась можливість забудувати й територію річок.

Саме через ці зміни інфраструктури мости тепер опинились під землею. А річки наразі виконують роль колектору Дніпра. Зараз на місці цих річок знаходиться велика багатоповерхова забудова. Проте вчені хочуть продовжити досліджувати ці прекрасні території міста. На їхню думку, вони зможуть знайти багато цікавого у підземеллях. Раніше ці території залишались недослідженими, тож саме час поринути у світ історії наших предків. Хто, як не ми, зможе розгадати таємниці, які вони полишили нащадкам, вважають дослідники. Тож наразі вони намагаються отримати офіційний дозвіл на проведення дослідницьких робіт під землею.

Мої відео