Вінниця Інформ

Шахраї продовжують грабувати населення Дніпра! “Ваша картка заблокована, введіть такі цифри й ми все відремонтуємо!”

Шахраї продовжують грабувати населення Дніпра! “Ваша картка заблокована, введіть такі цифри й ми все відремонтуємо!”
8415 ПЕРЕГЛЯДІВ

В Дніпрі знову розпочала діяти злочинна організація. Хто вони та звідки беруть контакти населення, люди наразі намагаються зрозуміти. Проте вони переконані, що їхня схема працює вже протягом кількох років. Про те, що таке знову почало відбуватись розповіла Дніпрянка Наталя Мшанецька.

Нещодавно на сторінці жінки з’явилося повідомлення про те, що її намагались пограбувати телефонні аферисти. З детальною інформацією можна ознайомитись на її сторінці у Фейсбуці. Наталя написала, що до неї надійшов телефонний виклик, в якому повідомлялося про те, що її картку заблоковано. Для створення всієї правдивості, а також для антуражу, їй запропонували зв'язатися з оператором, який обов'язково розв'яже її проблему з картою. Проте жінка не повірила аферистам. Адже багато разів вже чула історії про те, як її знайомих та друзів дурили саме таким чином.

Після того, як її налякали тим, що її картку заблоковано, їй запропонували відповісти на три контрольних запитання. Це робиться нібито для того, щоб ідентифікувати особистість. Наталя підкреслила, що ті, хто зателефонував, повністю володіли її особистими даними. Ім’я, номер та все, що необхідно вони їй назвали самі, тож жінку дивує така сильна обізнаність шахраїв.

Але перевірити, хто саме вам телефонує, дуже легко. Ви можете просто запитати, з якого банку телефонують та самі зв’язатись із представниками банку, якщо у вас дійсно є картка в цьому банку. Якщо з вами грубо розмовляють, або намагаються запевнити в тому, що ви в чомусь винні, то вам одразу ж необхідно класти трубку. Це найбільше свідчить про те, що ви розмовляєте із шахраями.

Героїня цієї історії порадила людям наступне: “Від мене шахраї отримали рекомендацію заробляти на життя чесним шляхом. І ви не ведіться”. Проте понад усе лякає те, що багато хто також відгукується на її пост та каже, що його теж намагались обдурити.

Мої відео