Вінниця Інформ

Сьогодні почала діяти національна соціальна сервісна служба

179775 ПЕРЕГЛЯДІВ

Кабмін України хоче створити максимально комфортні умови існування для всіх громадян. Тому нещодавно було створено спеціальну сервісну службу, яка буде регулювати проблеми населення. Вона займатиметься різними видами соцзахисту. Від координування дитячих потреб до врегулювання дорослих проблем.

Міністерство соціальної політики України повідомило про те, що Національна соціальна сервісна служба України набула своїх повноважень і функцій з реалізації державної політики у сфері соціального захисту населення та захисту прав неповнолітніх. Крім того, вона має права на здійснення державного контролю за дотриманням вимог законодавства під час надання соціальної підтримки та за дотриманням прав дітей.

Вона буде слідкувати за виконанням основних норм і правил соцзахисту. Регулюватиме проблеми із безробіттям, державною реєстрацію, затвердженням положень та структур щодо дії певних органів. Громадяни зможуть звертатись до не, як і до інших органів влади для вирішення певних питань та врегулювання складних ситуацій.

Сама служба була створена ще 26 серпня 2020 року. Проте законних підстав до дій вона набула саме зараз. Тож скоро ми побачимо, як зміниться життя українців після того, як Нацсоцслужба почне діяти у всіх територіальних органах країни. Проте в силу закон про початок її дії вступить лише 1 січня 2021 року.

Мої відео