Вінниця Інформ

Кнопкодавству – ні

Кнопкодавству – ні
78340 ПЕРЕГЛЯДІВ

Пропонується посилення покарання за “кнопкодавство” у Верховній Раді України. Останньою краплею терпіння спікера парламенту Дмитра Разумкова стала шокуюча історія, що сталася під час голосування у Раді, з приводу призначення Сергія Шкарлета міністром освіти. Вирішальним голосом виявився голос нардепа, який навіть не знаходився у залі виборів. Саме тому Дмитро Разумков виступив ініціатором ідеї за те, щоб посилити відповідальність за дачу фейкових голосів.

До 15 січня мають бути розроблені зміни у законодавстві, щодо цього питання. Вступить у дію законопроект вже у початку наступного року. Основні положення будуть спрямовані на розробку обмежень та способів стеження за тим, як депутати виконують свої професіональні обов'язки. В пріоритеті буде ідея, щоб випадок із Сергієм Шкарлетом виявився останнім у своєму роді, адже його назначенню сприяв саме цей “мертвий голос”.

Наразі, голоса тих депутатів, які не знаходяться на своїх робочих місцях не будуть враховуватись, а їх кнопки голосування будуть відключені. Також спікер розпорядився, щоб у залі голосування була збільшена кількість камер, які будуть слідкувати за тим, щоб кожен депутат відповідав лише за свою кнопку, а також слідкуватимуть за пересуванням нардепів у залі.

Нагадаємо, що ще на початку року Верховна Рада прийняла рішення, щодо кримінальної відповідальності за “кнопкодавство” . Законопроект №2148 “Про внесення змін у деякі законодавчі акти України, щодо забезпечення персонального голосування народними депутатами України”.

Даний законопроект вимагає штраф у розмірі від трьох до п'яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян ( від 51 тис. до 85 тис. гривень).Досудовим розслідуванням таких випадків будуть займатись органи Державного бюро розслідувань.

Мої відео