Вінниця Інформ

5 дієвих способів, які допоможуть вам пришвидшити метаболізм

5 дієвих способів, які допоможуть вам пришвидшити метаболізм
210968 ПЕРЕГЛЯДІВ

Нерідко споглядаєш за стрункою дівчиною, яка їсть уже 2 круасан за 5 хв, і думаєш, чому при такому висококалорійному харчуванні вона виглядає як модель Victoria's Secret. Звичайно, на вагу людини вливає велика кількість факторів, але основний із них – пришвидшений метаболізм. Оскільки чим активніше організм переробляє їжу, яка потрапила до нього, тим швидше спалюються жирові клітини.

Ось вам 5 способів для пришвидшення метаболізму.

  1. Їжте чорний шоколад
    Плитка з 70% вмістом какао містить мінімум цукру, а магній, який входить до її складу, відновлює нормальну чутливість до інсуліну. Жирові клітини перестануть відкладатися, адже організм буде перетворювати шоколад в корисну енергію. Щоденно для підвищення метаболізму рекомендують з'їдати третинку стограмової плитки (це приблизно 30-40 г).
  2. Правильно дихайте
    Кисень пришвидшує розщеплення вуглеводів, отже є природним жироспалювачем. В інтернеті можна знайти багато видів дихальної гімнастики. Спробуйте одну з них на собі.
  3. Пийте холодну воду
    Давно відомо, що випита вода перед їжею, дає деяке відчуття ситості і у зв'язку з цим ви з'їсте менше. Але випита холодна вода – ще й пришвидшує метаболізм, адже організм буде тратити енергію для того, аби її зігріти.
  4. Висипайтеся
    Саме нестача сну є головним ворогом на шляху до схуднення. При недосипі знижується рівень лептину – гормону, що відповідає за швидкість і споживання енергії. Як наслідок – підвищений апетит і переїдання. Спіть 8 годин на добу, аби вирішити цю проблему.
  5. Приділяйте спорту мінімум часу
    10-15-хвилинне тренування з точки зору пришвидшення метаболізму набагато ефективніше, аніж годинна пробіжка. У США давно використовують високоінтенсивні інтервальні тренування, які передбачають чергування періодів з високою фізичною активністю і періодів відпочинку. За допомогою такого спорту покращується засвоєння ліпідів – тих «цеглинок», які при не засвоюванні, перетворюються в жир.
Мої відео