Вінниця Інформ

Перед початком опалювального сезону дніпряни заборгували за газ понад 14 мільйонів гривень

Перед початком опалювального сезону дніпряни заборгували за газ понад 14 мільйонів гривень
44368 ПЕРЕГЛЯДІВ

Кожен сьомий мешканець Дніпра з початку 2020 року жодного разу не сплатив за розподіл блакитного палива. Боржники вже отримують судові попередження, повідомляє пресслужба АТ «Дніпрогаз».

Напередодні опалювального сезону питання розрахунків за послуги з розподілу енергоресурсу набувають особливої ​​актуальності. Звісно, вчасна оплата є запорукою безпечного газопостачання у холодний сезон, але на сьогодні 15% дніпрян жодного разу в 2020 році не сплачували за розподіл газу.

«Боржники вже отримують досудові попередження, адже наявна заборгованість за доставку газу згідно з чинним законодавством після завершення карантину може стати причиною відключення від системи газопостачання, — повідомляють у «Дніпрогазі». — До того ж, навіть після обмеження послуг з розподілу газу поточні нарахування будуть здійснюватись, а борг може бути примусово стягнено у судовому порядку, що призведе до додаткових фінансових витрат. Споживачу газу, окрім суми заборгованості, доведеться сплатити також судовий збір. Таким чином, сума додаткових витрат перевищить суму, яку споживачеві слід сплатити за послугу з доставки газу».

У компанії наголошують, що серед боржників є чимало отримувачів субсидій. А фахівці служби щомісяця направляють до управлінь соціального захисту населення списки клієнтів, які боргують за надані послуги більше трьох місяців. Тож, у разі несплати боргу житлова субсидія на прийдешній опалювальний період призначатись не буде.

В умовах карантину для передачі показань лічильника, перевірки особового рахунку, здійснення оплати за послуги розподілу природного газу мешканці Дніпра та Дніпровського району можуть обрати для себе найзручніший варіант із запропонованого переліку сервісів: скористатися «особистим кабінетом» на сайті 104.ua, мобільними додатками 104 Mobile (для Android) і 104 Mobile Light (для iOS), а також чат-ботами 7104ua у Viber та Telegram.

Теги: газ ,борги, Дніпро,судові попередження,опалювальний сезон
Мої відео