Вінниця Інформ

Конгрес Українських Націоналістів вітає Вас із 79-ю річницею проголошення Акту відновлення Української Держави!

Конгрес Українських Націоналістів вітає Вас із  79-ю річницею проголошення Акту відновлення Української Держави!
21813 ПЕРЕГЛЯДІВ

Цей історичний документ, виголошений Ярославом Стецьком 30 червня 1941 року в місті Львові, був покликаний засвідчити волю української нації до побудови держави на своїх етнічних землях. Організація Українських Націоналістів взяла на себе відповідальність за долю України й стала в авангарді боротьби з нацистськими та радянськими загарбниками, закликаючи українців «не скласти зброї так довго, доки на всіх українських землях не буде створена Українська Суверенна Держава».

Ми розуміємо, яку важливу роль відіграло проголошення Акту 30 червня 1941 року в українському державотворенні. Завдяки цьому сміливому крокові ОУН українці ствердили свою дієвість та прагнення бути активними творцями власної історичної долі. Символічно і знаменно, що 30 червня – це ще й день народження видатного українця, Головнокомандувача УПА, генерал-хорунжого Романа Шухевича.

Сьогодні Українська держава перебуває в стані війни з російською імперією зла, яка анексувала Крим і окупувала частину Донбасу. Москва грубо порушила міжнародні угоди. Захищаючи Україну, в боях проти російських інтервентів загинуло тисячі найкращих синів і дочок України. Ми свято віримо, що, хоч і дорогою ціною, але здолаємо ворога і побудуємо таку державу, про яку мріяли і за яку боролися Євген Коновалець, Степан Бандера, Роман Шухевич, Ярослав Стецько і Слава Стецько. Державу, в якій запанує національна та соціальна справедливість, яка повністю розкриє потенціал нашої нації.

Тож вшановуючи героїчний чин наших попередників, які за надзвичайно складних обставин проголосили відновлення незалежності України, пам’ятаймо наш обов’язок — вигнати російських окупантів з рідної землі, здолати зовнішнього та внутрішнього ворога і навести лад в нашім краї.

Слава Україні! Героям слава!

Голова Конгресу Українських Націоналістів,

Степан Брацюнь - привітав український народ, повідомило cun.org.ua

Теги: Конгрес українських націоналістів,Інформаційне агентство, новини України, новини України і світу,політика
Автор: News Ukraine
Мої відео