Вінниця Інформ

Американська розробницька команда представила доступну бойову лазерну систему, яка ефективно забиває ворожі дрони

Американська розробницька команда представила доступну бойову лазерну систему, яка ефективно забиває ворожі дрони
352554 ПЕРЕГЛЯДІВ

Армія США активно використовує лазерне озброєння для протидії безпілотникам. За кордоном вже були розгорнуті дві високоенергетичні лазерні установки потужністю 20 кіловат кожна, розроблені компанією BlueHalo на базі лазерної системи LOCUST. Ці системи успішно застосовуються в рамках оперативної оцінки у зонах відповідальності Центрального, Африканського та Індо-Тихоокеанського командувань США.

Вперше лазерна зброя була використана для боротьби з повітряною обороною, хоча деталі щодо збитих цілей не розголошуються. Лазерна система працює, перетворюючи електричну енергію у потужний потік фотонів, який може пропалювати різноманітні матеріали, включаючи корпуси ворожих дронів з вуглецевого волокна або металу з ракет. Оператор керує системою за допомогою контролера Xbox, скануючи небо і вибираючи цілі, які потім швидко знищуються.

Пентагон раніше заявив про розміщення систем P-HEL на Близькому Сході як частину стратегії посилення протиповітряної оборони в регіоні. Зазначається, що ці лазерні установки є вигідними економічно порівняно з традиційними боєприпасами, і ціна одного лазерного пострілу складає лише 10 доларів.

Окрім лазерної зброї, США також вкладають кошти у розвиток інших видів зброї направленої енергії, включаючи системи, які використовують електромагнітне випромінювання для одночасного виведення з ладу декількох цілей. Пентагон регулярно витрачає значні кошти на озброєння направленої енергії, що відображає їх важливість для майбутніх військових стратегій.

Мої відео