Вінниця Інформ

Корисна інформація від Київської міської ради

Корисна інформація від Київської міської ради
355447 ПЕРЕГЛЯДІВ

День у Києві минув спокійно. Однак столиця живе під загрозою вторгнення. Тому міська влада продовжує разом з військовими та теробороною дбати про укріплення Києва. Захисників забезпечують їжею, спорядженням, яке надходить допомогою від друзів Києва та України.

Цивільна інфраструктура працює в умовах воєнного стану. Усю інформацію про роботу магазинів, аптек, АЗС можна знайти на сайтах міської влади та у застосунку “Київ Цифровий”.

Комендантська година у вихідні не змінюється і триватиме щодня із 20:00 до 7:00.

Столична влада закликає киян не виходити з дому без нагальної потреби, а у разі сигналу про повітряну тривогу переміщуватися в укриття.

Також водіям нагадують про необхідність дотримуватися ПДР та пропускати автівки швидкої допомоги, а також гуманітарні вантажі.

Київ продовжує посилювати оборону: мешканців просять виконувати вимоги військових на блокпостах.

Блокпости потрібні для безпеки киян та евакуйованих громадян. Просимо з розумінням ставитися до вимог військових, надавати документи та поводитися спокійно. 

За участю міста евакуйовано до країн Європи понад 5500 киян із соціально незахищених категорій та тих, хто опинився у складних життєвих обставинах.

Евакуаційні рейси були організовані міською владою, спільно з «Укрзалізницею» та Центром взаємодопомоги «Спасемо Україну».

Зокрема, евакуювали більше 1500 дітей, що мають складні життєві обставини: дітей з інвалідністю, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. 

У Києві працює гуманітарний штаб: https://potreby.kyivcity.gov.ua/ 

Штаб забезпечує медикаментами, продуктами і предметами першої необхідності насамперед тих, хто найбільше цього потребує. Одиноких і людей літнього віку, осіб з інвалідністю, матерів з маленькими дітьми. 

Створено електронну платформу, через яку всі, у кого є можливість, можуть долучитись до підтримки міста за наступними напрямами: медикаменти та ліки, продукти харчування, предмети першої необхідності, логістичні послуги, людські ресурси (волонтери). 

Мапа Гуманітарних штабів — https://cutt.ly/0AjSQya 

Теги: Російське вторгнення в Україну, stoprussia
Мої відео