Вінниця Інформ

Президент у Запоріжжі

Президент у Запоріжжі
400201 ПЕРЕГЛЯДІВ

 

У День Соборності України, 22 січня, до Запоріжжя прибуде президент України Володимир Зеленський з урочистим відкриттям новобудови. Причиною його приїзду стало завершення частини нового мосту через річку Дніпро.

            Як відомо, на мосту буде відкрито три нових смуги руху транспорту, що є довгоочікуваним для мешканців міста та покращить інфраструктуру міста. Не менш символічним є й те, що дату було підібрано саме в День Соборності, для наголошення об’єднання обох берегів Дніпра.

            На урочистому відкритті, окрім президента, мають бути присутніми: депутати, міністр інфраструктури, керівництво міста й області, Служби автомобільних доріг Запорізької області та керівництво Укравтодору.

Завдяки відкриттю, новим мостом можна буде дістатися лівого берегу, оскільки раніше, було можливо переправитися тільки на Хортицю. Проєкт вважається головним об’єктом національної програми «Велике будівництво», що фінансувався спеціальним фондом державного бюджету країни. На нього було виділено 3 мільярди гривень у 2020 та 2,7 мільярда гривень у 2021 роках.

Напередодні, було проведено випробування з залученням 30 вантажних автомобілів вагою приблизно 32 тонни кожен, які переправили новобудовою. Для точної перевірки стійкості мосту, транспорт рухався помірним темпом, один за одним. Саме відкриття руху назначено на другу половину дня, близько 14-15 години.

 

Мої відео