Вінниця Інформ

Відпочинок у SPA: що це таке та який буває?

Відпочинок у SPA: що це таке та який буває?
22930 ПЕРЕГЛЯДІВ

 

Інколи знайти достатньо часу для розслаблення та відпочинку немає можливості. Поїздка на оздоровлення це, звісно, добре, але з сучасним темпом життя не завжди хороший варіант. Проте існує можливість відпочити тілом та душею, не відправляючись кудись далеко. Для цього потрібно лише відвідати SPA.

SPA-терапія – це досить швидкий спосіб відновлення організму за допомогою різноманітних процедур, направлених на весь організм людини. Вона допомагає покращити її фізичний стан, нерідко й ментальний, адже під час сеансів на людину здійснюється спрямована увага спеціаліста. Під час процедури можна відволіктися і ні про що не думати. І насправді саме за це багато хто так обожнює SPA. Нерідко салони знаходяться поруч, не треба їхати кудись далеко, а за кілька годин можна справді відновитися та відчути себе краще.

Саме поняття "SPA" має кілька варіантів трактування. Так одним із них є розшифрування абревіатури "sanitas pro aqua" – з латинської "здоров'я в воді". Досить часто саме його використовують у різноманітних рекламах. Проте іншим варіантом є те, що назву SPA має курорт у Бельгії, що прославився ще у середньовіччі своїми лікувальними водами. За ним назва міста просто стала прозивною та почала означати загалом лікування за допомогою процедур, пов'язаних з водою. Проте наразі значення та види послуг значно розширилися. Так що ж тепер зазвичай входить у традиційні SPA-процедури?

По-перше, це різноманітні масажі. Багато хто любить, щоб їх тіло добре розім'яли. Саме з цим й справляються масажі. Зазвичай у SPA-салонах виконують кілька варіантів масажів. Так, класичним можна назвати шведський, який впливає на верхній шар м'язів. Також можна зустріти й масажі глибоких тканин, які на меті мають пропрацювати конкретні зони набагато глибше. Для розслаблення часто пропонують масаж гарячим камінням. Можна нерідко побачити у різноманітних рекламах специфічні округлі камінці. Вони вже фактично асоціюються із SPA-процедурами. І саме ними й здійснюється вплив, адже їх матеріал (зазвичай базальт) дуже добре поглинає тепло та довго його віддає. Тому водночас при такому масажі можна і розігрітися, і розслабитися.

По-друге, це різноманітні ванни, нерідко з основою з морської води. Бальнеологічні процедури часто пропонуються у SPA-салонах та центрах. Ванни з додаванням різноманітних ефірних олій, морських водоростей, молока та інших речовин, що позитивно впливають на шкіру – це досить популярні процедури. Вони сприяють зволоженню, живленню, допомагають зробити шкіру гладенькою та ніжною. Інколи, окрім власне ванн, додається ще й вплив струменів води. Це можуть бути гідрованни, джакузі та взагалі різноманітні види гідромасажу.

Також у SPA-процедурах нерідко зустрічаються різноманітні обгортання та пілінги. Щобільше, часто вони йдуть саме комплексом. Це й не дивно, адже насправді пілінги виконують трохи іншу функцію, ніж обгортання. Так, для того, щоб позбутися ороговілих частинок шкіри та підготувати її до впливу інших речовин використовують пілінги та скраби. Вони можуть бути різної абразивності, мати в основі як більш грубі часточки (наприклад, подрібнені кісточки чи кавові зерна), так і зовсім ніжні (такі як кавова гуща чи цукор). Звісно, у складі пілінгів також є живильні речовини, але саме обгортання допомагають їм максимально проникнути. Під час них відбувається тепловий вплив на шкіру із використанням різних корисних для неї засобів. Це можуть бути олії, різноманітні глини, водорослі, грязі та навіть шоколад. Причому кожна із цих речовин здійснює різний вплив на тіло – від простого живлення й до покращення фігури.

Окремим пунктом серед SPA-терапії є різні процедури для обличчя. Часто вони також йдуть комплексом. Під час таких процедур відбувається очищення шкіри, використовуються різноманітні пілінги (але набагато м'якші, ніж на тіло), наносяться маски, при чому нерідко кілька й поетапно. Окрім цього можуть відбуватися також і апаратні процедури, такі як шліфування шкіри, ультразвуковий вплив, термо та вакуумні масажі. А деякі салони можуть пропонувати навіть послуги з епіляції – видалення небажаного волосся в зоні брів та над губами.

Пропонують SPA-салони й процедури для волосся. Погана екологія, речовини для укладки, фарбування та навіть режим життя – все це впливає на стан волосся. І нерідко SPA-салони можуть надати цілі пакети процедур. Зазвичай до них входять різноманітні маски, причому як професійні, так і натуральні, масажі, прогрівання за допомогою пару. Інколи також можуть бути запропоновані й більш салонні послуги, такі як мінералізація чи ламінування. Вплив корисних речовин на волосся часто поєднують із тими процедурами, що вже відбуваються на тіло. Так, можна водночас і насичувати шкіру голови, і робити масаж чи обгортання. А це може зекономити час.

Існують процедури й для рук та ніг. Якщо звичайний, косметичний манікюр та педикюр – це вже досить звична справа для більшості, то їх SPA-аналоги – вже не такі поширені. А тим часом салони пропонують парафінотерапію, що допоможе відновити водний баланс та розслабитися, маски, ванночки та масажі. Все це покращує стан шкіри, мінімізує прояви втоми та позитивно впливає навіть на ментальний стан, адже дозволяє, нарешті, не бігти кудись зі смартфоном в руках, а просто відпочити.

Як же правильно обрати заклад, який варто відвідати? Першочергово треба обрати хоча б приблизно, які послуги хотілося б отримати. Від цього вже можна відштовхуватися, адже щоб пройти комплекс процедур, потрібно щоб всі вони знаходилися в одному місці. Далі бажано дізнатися відгуки та спробувати сконтактувати з обраним салоном задля інформації про тих, хто ж буде з вами працювати. Професіоналізм та відповідні знання фахівців – це одна із запорук успіху та задоволення від процедур. І, звісно ж, ледь не головну роль грають умови. Стерильність, відмежування клієнтів одне від одного – про все це потрібно дізнаватися до відвідування салону, аби не сталося неприємних ситуацій. Ну і ціна. Варто орієнтуватися, який же приблизний прайс послуг.

Отже, SPA-процедури – це дійсно хороший, а головне, досить швидкий спосіб відпочити. Набагато простіше виділити один день, або ж хоча б кілька годин на відновлення, аніж кілька тижнів. А різноманіття закладів та послуг, що вони надають, дозволить кожному знайти щось собі до смаку.

 

Мої відео