Вінниця Інформ

Центр досліджень економічної політики: метали можуть стати новою нафтою

Центр досліджень економічної політики: метали можуть стати новою нафтою
6005 ПЕРЕГЛЯДІВ

Для обмеження зміни клімату країни та компанії все частіше беруть на себе зобов'язання щодо скорочення викидів вуглекислого газу (CO2). Досягнення цієї мети може суттєво підвищити попит на такі метали, як мідь, нікель, кобальт та літій. Технології з низьким рівнем викидів парникових газів, включаючи відновлювані джерела енергії, електромобілі, водень та вловлювання вуглецю, вимагають більше металів, ніж їхні аналоги, що працюють на викопному паливі (за оцінками Світового банку у 2020, та Міжнародного енергетичного агентства).

Якщо попит на метали зросте, а пропозиція реагуватиме повільно, може бути багаторічне цінове ралі, яке, можливо, зірве або відстрочить енергетичний перехід.

 

Технології з низьким рівнем парникових газів вимагають більше металів, ніж їх аналоги, що ґрунтуються на викопному паливі. Результати показують, що ціни на мідь, нікель, кобальт та літій можуть досягти історичних максимумів протягом безпрецедентно тривалого періоду за сценарію чистого нульового викиду. Загальна вартість виробництва може зрости більш ніж чотири рази в період 2021-2040 років, зрівнявшись із загальною вартістю виробництва сирої нафти.

Мої відео