Вінниця Інформ

Міжнародний альянс зі спрощення процедур торгівлі за підтримки ООН розробив електроні сертифікати для імпорту продуктів

Міжнародний альянс зі спрощення процедур торгівлі за підтримки ООН розробив електроні сертифікати для імпорту продуктів
227745 ПЕРЕГЛЯДІВ

Секретаріат Міжнародної конвенції з карантину та захисту рослин за підтримки Міжнародного обчислювального центру ООН (UN ICC) розробив рішення ePhyto Solution, щоб перевести фітосанітарну сертифікацію на цифрову еру. Проект був ініційований та співфінансований Фондом розвитку стандартів та торгівлі (STDF).

Фітосанітарні сертифікати - це офіційні документи, що видаються урядами для підтвердження того, що партії рослин та рослинної продукції, що перебувають у міжнародній торгівлі, вільні від шкідників та хвороб і, отже, безпечні для імпорту. Донедавна ці сертифікати завжди були фізичними паперовими документами, які передавалися між різними сторонами поштою, кур'єром чи іншими фізичними засобами. Отримання таких паперових сертифікатів може займати кілька днів, вони схильні до помилок, втрат, крадіжок і підробок. Це сповільнює торгівлю, а в гіршому випадку призводить до псування товарів та додаткових витрат для урядів.

Додатки ePhyto дозволяє країнам швидко, точно та недорого обмінюватись електронними сертифікатами один з одним через центральний вузол. Ризик втрати, пошкодження або підробки сертифікату значно знижується, як і адміністративне навантаження як на прикордонні служби, так і бізнес. Спільний характер проекту також відкриває країнам шлях обмінюватися іншими типами даних із торговими партнерами.

 

Країни мають два варіанти впровадження рішення ePhyto Solution. Вони можуть або створювати еPhyto та обмінюватися ними із Центром ePhyto ЮНІКК безпосередньо через власну національну онлайн-платформу, або використовувати веб-додаток МККЗР – Загальну національну систему еPhyto (GeNS).

Мої відео