Вінниця Інформ

Дефіцит вітаміну D у чотирнадцять разів збільшує ризик тяжко перехворіти коронавірусом

Дефіцит вітаміну D у чотирнадцять разів збільшує ризик тяжко перехворіти коронавірусом
99476 ПЕРЕГЛЯДІВ

 

Науковці з Ізраїлю провели медичне дослідження та оприлюднили шокуючи  результати: люди з низьким рівнем вітаміну D переносять COVID-19 у чотирнадцять разів важче. Вчені продемонстрували взаємодію між вірусом та вітаміном. Також вони проаналізували кореляцію між рівнем дефіциту та смертністю. Спостереження тривали кілька місяців.

 

Загалом, вітамін D впливає на імунну та серцево-судинну систему. У періоди дефіциту, а особливо узимку, вміст аутоімунної речовини у організми людини різко падає. Саме у цей період ми частіше хворіємо. Для профілактики інфекцій та заради того, щоб знизити ризик захворюваності медики рекомендують приймати вітамін D. Ізраїльські вчені довели, що нестача вітаміну в організмі не тільки прискорює процес захворювання, а ще й збільшує ймовірність тяжкого перенесення хвороби. А це означає, що після коронавірусу пацієнтам загрожує розвиток серцево-судинних захворювань.

 

Медики запевняють, що групі ризику на дефіцит вітаміну D знаходяться: люди з ожирінням, у котрих індекс маси тіла перевищує позначку тридцять п’ять; вагани та вегетаріанці; літні люди; люди з хворобами печінки й лункого-кишкового тракту.

Мої відео