Вінниця Інформ

Репродуктолог Київ: Що взяти з собою у пологовий будинок?

Репродуктолог Київ: Що взяти з собою у пологовий будинок?
183569 ПЕРЕГЛЯДІВ

Для кожної майбутньої мами й для всіх її близьких останній триместр вагітності пов'язаний з приємними клопотами в очікуванні маленького дива. Приблизно з 30-го тижня можна починати готувати все для поїздки до пологового будинку (до 36 тижня має бути все вже готове!). Для того, щоб легко організуватися, нижче ми підготували для Вас список усіх необхідних речей. Отже, все розподіляємо на чотири пакети: 

Пакет для мами на пологи. 

Документи (прозора папка): 

- Паспорт (заздалегідь зробити ксерокопію всіх сторінок) 

- Обмінна карта (перевірити на наявність усіх лабораторних та УЗД досліджень. Цей документ рекомендується завжди мати при собі на останніх тижнях вагітності!) 

- медична страховка (якщо є) 

- Договір з лікарем (за бажанням можна укласти заздалегідь на 32 тижні) 

Одяг і взуття: 

- Халат (легкий або теплий, залежно від пори року) 

- Нічна сорочка (не варто морочитися з приводу краси та вартості, основна вимога - повинна бути зручна. Тканина натуральна, коротка, з тонкими шпильками та глибоким вирізом, оскільки малюка відразу після народження прикладають до грудей). 

- Капці гумові (для зручності в душовій) 

- Шкарпетки 

- Пляшка з негазованою водою 0,5-0,7 мл (дуже зручно зі спортивним ковпачком) 

- Одноразові непромокаючі пелюшки (близько двох упаковок, 10-15 штук розміром 60*90) 

- Сухі серветки (невелика упаковка в пологовий зал, також можна приготувати пару носових хустинок) 

- Мобільний телефон + зарядний пристрій (заздалегідь можна додати у свій плейлист музику для релаксу та встановити програму "Лічильник сутичок") 

- Бальзам для губ (зайвим точно не буде) 

- Одноразова бритва 

Якщо Ви народжуєте з татом: 

- Паспорт 

- Довідка про пройдену флюорографію (зазвичай з обстежень цього достатньо, але можна заздалегідь уточнити у відділенні, де збираєтеся народжувати). Деякі просять також надати результати аналізів на СНІД, сифіліс та гепатит) 

- Домашній одяг та капці (також можна в аптеці придбати набір "партнерські пологи" N2) 

Пакет для малюка 

- Одяг - Обов'язково із закритими ручками та ніжками, дуже зручно комбінезон "людина", яка застібається на кнопки або блискавку. 

- Шкарпетки (2 пари) 

- Шапочка (2 штуки) 

- Пелюшки - тепла і тонка (по 3 штуки) 

- Підгузки – краще взяти кілька штук різних розмірів, тому що точно визначити вагу дитини до пологів складно. Тому докупити відповідний розмір зможуть рідні вже після родів. 

- Ковдри 

Пакет у післяпологову палату 

- Нічна сорочка (швидше за все після пологів доведеться переодягнутися, тому для післяпологової палати приготуйте ще одну. До речі, зручно буде, якщо застібка буде спереду) 

- Шкарпетки (теплі та звичайні) 

- Спідня білизна (близько 5 штук), бюстгальтер на 2 розміри більше (спеціальний для годування), також із натуральних тканин. 

- Прокладки (4-5 крапель, 1-2 упаковки) 

- Засоби особистої гігієни: крем та мило дитяче, крем для обличчя, шампунь, зубна щітка та паста, рушник, гребінець, дзеркало, туалетний папір (+ одноразові накладки на унітаз) 

- Посуд (чашка, ложка, вилка, тарілка, ніж) 

- чай, галетне печиво, сухофрукти, горіхи, вівсянка (порційна), вода (1.5 – 2л). Інші продукти принесуть вже Ваші рідні. 

Пакет на виписку: 

Він має бути готовим, але принести його можуть Ваші рідні вже перед випискою. 

- Одяг для малюка (шапочка, шкарпетки, костюмчик та конверт) 

- Одяг для мами (дозвольте собі бути красивими, адже це Ваш день, Ваше свято. Тому приготуйте заздалегідь все для зачіски та макіяжу (якщо користуєтеся декоративною косметикою). Щодо розміру, то звичайно ж на четвертий день після пологів у колишню форму ще нікому не вдалося відразу повернутися, але все ж таки підберіть модель сукні, в якій Вам буде і зручно, і водночас красиво. 

Теги: Репродуктологія Київ
Мої відео