Вінниця Інформ

Репродуктолог Київ: Перші ознаки вагітності

Репродуктолог Київ: Перші ознаки вагітності
201658 ПЕРЕГЛЯДІВ

Йдеться про ранні терміни, коли життя, що знову зародилося, ще не видно на моніторі УЗД, а тест може показати слабко позитивну реакцію або ж зовсім не зреагувати. Але таке маленьке створення може привернути увагу ще до затримки і натякнути жінці про своє існування. ⠀  

 Ознака №1   

 Незначні болі, що тягнуть, внизу живота.  

 Зазвичай це один із провісників менструації, коли за пару днів до їх початку починає нити живіт. У разі вагітності цей симптом може розпочатися за п'ять днів до їхнього ймовірного наступу. Більшість жінок, особливо тих, хто не планував своє цікаве становище, не звертають на це увагу. Найчастіше незначні болі, що тягнуть, можна віднести до проблем кишківника. Якщо ж цей біль належить вагітності, то пов'язана вона з імплантацією малюка до стінки матки. Але все ж таки, якщо болі супроводжуються іншими симптомами, що говорять про розлад кишківника, варто звернутися до лікаря і вагітність тут ні до чого.  

 Ознака №2   

 Сонливість та втома. ⠀   

 Якщо Ви зазвичай "живчик" і легко встаєте вранці, а тут найелементарніші дії Вас втомлюють, Вам все стало ліньки та постійно хочеться спати. Звичайно ж це може бути причиною інших проблем (постійне недосипання, перевтома та інші навколишні фактори), але це може бути одним із симптомів вагітності. Дія прогестерону, гормону, що підтримує вагітність, змушує організм майбутньої матері відчувати втому, лінь і сонливість. Так, і, до речі, температура тіла може підійматися до 37,0 - 37,5 С°.  

 Ознака №3 

Підвищена чутливість грудей  

 Для більшості жінок ця ознака належить до ПМС (передменструальний синдром) і пов'язаний він знову ж з прогестероном. Буквально за декілька днів груди стають хворобливими та чуттєвими, але при вагітності ці відчуття більш виражені. До того ж Вас може порадувати той факт, що її розмір збільшиться. Пізніше під час вагітності у грудей з'являються нові зміни (Темніють ареоли,  набухають вени та з'являються виділення з грудей), але це відноситься до більш пізніх термінів.  

 Ознака №4  

 Ви стали більше відвідувати вбиральню  

 Часте сечовипускання може бути причиною запальних процесів сечового пузиря - цистит. Але в цьому випадку також турбує невтримний біль і печіння, які тяжко ігнорувати. Але якщо Вам просто хочеться частіше справляти потребу і тепер для цього Ви навіть в ночі прокидаєтеся, то це може бути одним з ознак появи у Вашому організмі особливо важкого гормону - ХГЧ. Якраз він є маркером вагітності та може викликати такі симптоми.  

 Ознака №5  

 Зміни стану шкірі  

 Перед початком токсикозу у вагітної жінки, яка раніше не мала проблем зі шкірою, може з'явитися вугровий висип. Пізніше вона самостійно проходить. Але це не найчастіший симптом вагітності та з'явитися можуть не у всіх. До того ж вугровий висип може бути причиною інших проблем в організмі.  

 Авжеж  кожна жінка унікальна по своєму і вагітність також може пройти по різному. У когось в перший же день затримка: з'являються приступи нудьги та блювоти. А хтось не розумію, що таке токсикоз. Отже, прислухайтесь до свого організму. Якщо ж у Вас затримка, зробіть тест на вагітність і відвідайте лікаря-гінеколога. А якщо вагітність Ви не плануєте, то є сенс проконсультуватися з лікарем на рахунок оптимальної для Вас контрацепції. 

Теги: Репродуктологія Київ
Мої відео