Вінниця Інформ

Прострочена вакцина на Волині: близько 20 тисяч доз доведеться утилізувати

Прострочена вакцина на Волині: близько 20 тисяч доз доведеться утилізувати
324841 ПЕРЕГЛЯДІВ

24 листопада відбувся брифінг у Волинській облдержадміністрації, де було повідомлено про те, що 20 тисяч доз вакцини від COVID-19 не використані, внаслідок чого вона підлягає знищенню.

Людмила Тимощук, яка є заступницею голови обласної держадміністрації, повідомила, що майже два десятки тисяч вакцини AstraZeneca залишилися ще з тієї партії, яку доставляли в Україну безкоштовно у вигляді гуманітарної допомоги з Європи.

Терміни придатності закінчилися ще 30 жовтня, проте за відповідним розпорядженням керівництва Міністерства охорони здоров’я ця партія повинна зберігатися на складі, до того часу, поки не буде отримано відповідне розпорядження про централізовану утилізацію.

Спікерка також додала, що є ще одна партія вакцин цього ж виробника, терміни придатності якої закінчаться 30 листопада.

 

Зазначаємо, що Волинь поки що відстає від інших областей України за темпами вакцинації, оскільки посідає 20 місце. За весь період близько 5 тис. осіб на 10 тис. населення щепилися двома дозами, а першою – удвічі менше. Окрім цього, найпопулярнішою вакциною на Волині стала «Pfizer-BioNTech», а «Moderna» посідає останнє місце в рейтингу.

Теги: вакцина,astrazeneca, COVID-19,Волинь,Волинська обласна рада,#пробація #БезпекаСуспільстваВласнаБезпека #COVID19 #вакцинація,МОЗ, Україна,міністерство охорони здоров'я
Мої відео