Вінниця Інформ

ВРУ має признати Білорусь тимчасово окупованою територією

ВРУ має признати Білорусь тимчасово окупованою територією
429740 ПЕРЕГЛЯДІВ

ВРУ має признати Білорусь тимчасово окупованою територією

Аби підтримати партизанів, волонтерів та громадських діячів, які працюють на території Білорусі, допомагаючи Україні і тим самим прискорити активацію руху по визволенню Білорусі, ВРУ має признати Білорусь тимчасово окупованою територією.

Про це під час прямого ефіру на одному із львівських телеканалів повідомив керівник БФ "Вільна Білорусь" Олексій Францкевич.

З його слів, білорусам в свою чергу слід обєднатися навколо ідеї вільної Білорусі так само, як українці обєдналися і дають відсіч ворогу.

Проте, зі слів активіста, Україні вартувало б на законодавчому рівні підтримати білорусів, які воюють в складі ЗСУ, волонтерів та усіх, хто долучається до перемоги України.

«Наприклад, на даний час двоє білорусів попали в полон до російської армії. Обміняти їх в України немає механізмів, а якщо їх повернуть в Білорусь, то на них чекає смертна кара. Друга проблема – це виплати родинам загиблих у разі смерті на болі бою. Третя проблема – це заблоковані банківські рахунки волонтерів та громадських активістів з Білорусі, які ведуть свою діяльність в Україні. Багато людей хочуть і можуть допомагати, але у них немає можливості та механізмів, тому вони, або вже покинули Україну, або шукають варіанти, але їх повинно внормувати на законодавчому рівні», - прокоментував Олексій Францкевич.

Як повідомив радник з комунікацій БФ "Вільна Білорусь", керівник ГО НьюсПрайс в Україні Анатолій Шалаєв, дуже важливо також розрізняти білорусів – лукашенківців від булорусів, які відчайдушно хочуть допомогти українцям і правильно вести з ними інформаційну політику.

«Потрібно зрозуміти, що за час правління Лукашенка на російській пропаганді вже виросло одне покоління людей в голови яких вкладали ненависть до українців. Тому сьогодні також маємо думати і про інформаційну кампанію на державному рівні. Тобто підтримати ті телеграм канали, тих активістів, журналістів, які так відчайдушно, ризикуючи власним життям у підпіллі інформують нас – українців про те, коли злетів літак, куди рухається військова техніка, що відбувається на кордонах тощо», - сказав Шалаєв.

«Білоруський народ, який хоче боротися з режимом Путіна та Лукашенка заслуговує на те, щоб їм давати правдиву інформацію. Маємо над цим активно працювати», - додав він.

Повне відео інтервю тут

Автор: NewsPrice
Мої відео