Вінниця Інформ

Що відомо про нелегальну вакцинацію депутатів в Україні

Що відомо про нелегальну вакцинацію депутатів в Україні
182982 ПЕРЕГЛЯДІВ

Київські чиновники та бізнесмени розпочали вакцинацію вакциною проти коронавірусу, незаконно ввезеною в Україну. Вакцинація відбувається в одній із столичних приватних клінік, повідомляють українські ЗМІ.

За словами продавців, вакцину, якою вакцинують київських політиків, розробили Pfizer та BioNTech, які почали вакцинувати в Євросоюзі 27 грудня, пише Strana.ua.

Представники української еліти почали пропонувати нелегальний препарат приблизно тижня тому за ціною від 1 до 3 тисяч євро, тоді як він продається Європі за 15,5 євро. Крім того, після вакцинації "клієнти" не отримують жодного документа, що підтверджує факт щеплення, йдеться у повідомленні. За різними версіями, вакцина була завезена в Україну з ЄС чи Ізраїлю.

«Якийсь Гриша банкує, він заздалегідь попереджає клієнтів про суму, яку потрібно мати при собі. Як визначається ціна, я досі не розумію. Очевидно, за кількістю кілець на пальцях. Всім знайомим зробили щеплення за різними цінами. Хтось заплатив 2,5 тисячі. Гриша - представник якогось Романа Гольдмана, який позиціонує себе як ізраїльський лікар. Гроші приймаються готівкою, а не надсилаються через офіційну касу клініки. Походження вакцини та спосіб її зберігання не розголошується », - сказав один із бізнесменів, який отримав незаконну вакцину.

Тим часом лікар-інфекціоніст Ольга Голубовська повідомила, що інформація про незаконні щеплення циркулює вже близько тижня. На її думку, це цілком може статися в Україні, яка відмовилася від процедури перевірки якості вакцин. Голубовська говорить, усі вакцини, які імпортувались до країни через міжнародні закупівлі за останні п’ять років, не перевірялись державою. “Нам достатньо слова“ попередня кваліфікація ”ВООЗ, хоча умови транспортування повинні суворо дотримуватися для вакцин. Ви пам’ятаєте скандали з повторно замороженою вакциною проти поліомієліту, яку зняли з виробництва та подарували нам?", - сказала Голубовська.

Раніше українці просили президента Володимира Зеленського надати громадянам країни російську вакцину проти COVID-19. Водночас сам Зеленський заявив, що не може пояснити українцям, чому вони не повинні отримувати вакцину від коронавірусу з Росії, якщо Європа та США не надають своїх ліків.

Голова політичної ради парламентської фракції "Опозиційна платформа - За життя" Віктор Медведчук повідомив, що харківська фармацевтична компанія "Біолек" подала українським органам влади документи на державну реєстрацію російського препарату від коронавірусу "Супутник V". Однак головний санітарний лікар України, заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко спростував повідомлення про державну реєстрацію російської вакцини. Депутат Верховної Ради Ілля Кива наголосив, що заява Ляшка спрямована на "прихильність" до Вашингтона. Медведчук назвав Ляшка "непорозумінням з боку медицини".

Водночас Росія висловила готовність повністю передати в Україну технологію виробництва вакцини проти коронавірусу Sputnik V в країні.

Мої відео