Вінниця Інформ

У Марганці вшанували пам’ять учасників ліквідації Чорнобильської аварії

У Марганці вшанували пам’ять учасників ліквідації Чорнобильської аварії
99587 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні в Україні вшановують подвиг учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції, які жертвуючи своїм життям і здоров’ям ліквідували небезпеку ядерної стихії. 14 грудня 1986 року задля запобігання розповсюдження радіації завершилось будівництво саркофагу над четвертим зруйнованим енергоблоком ЧАЕС. За словами фахівців, під саркофагом залишилося приблизно 95 % палива, яке було в реакторі на момент аварії.


З цієї нагоди відбулося покладання квітів біля пам’ятного знаку ліквідаторам аварії на вул. Лермонтова. Пам’ять загиблих вшановували також заступник міського голови Роман Лук’яненко, керуючий справами виконкому Тетяна Величко та працівники, представник УПСЗН.
У закладах освіти міста Марганець відбулися тематичні заходи, у центральній бібліотеці пройшла виставка «Чорнобиль: пам’ять жива», у краєзнавчому музеї була організована виставка та екскурсія.


До слова, у Марганці наразі проживає 306 учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, 21 вдоваліквідаторів, а також 25 дітей, потерпілих від трагедії.

Мої відео