Вінниця Інформ

Прихисток від насильства: абьюзер в сім’ї

Прихисток від насильства: абьюзер в сім’ї
42085 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні, 25 листопада у світі відзначають Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства проти жінок. О 16:00 на площі Ринок у Львові проходитиме акція присвячена цьому дню.
Домашнє насильство може починатися із здавалось би «дрібниць» по типу прискіпувань до якості прибирання вдома, приготованої їжі, а в результаті закінчитися побоями, ба навіть серйознішими наслідками.
Організатори хочуть нагадати місцевій владі про необхідність відкриття у Львові прихилища для жертв домашнього насильства. Де можна було б отримати психологічний, юридичний та соціальний супровід для потерпілих. У місті вже давно зарікаються втілити його у реальність, проте в апріорі нічого не відбувається.
Ідейники в замаскованій формі лялькового будинку з іграшками нагадають владі про важливість повноцінного притулку. «Ляльковий дім» прирівнюється до героїні твору Генріка Ібсена, де вона спочатку іграшка в руках чоловіка, а потім налаштовано йде з дому. Активістка акцентує на тому, щоб у скрутну хвилину жінкам було куди піти.
Психологічно здорова жінка – це запорука щасливої та здорової атмосфери в сім’ї. Про важливе не мовчать! Проблеми не уникають – її вирішують.

Мої відео