Вінниця Інформ

Очільники громад Львівщини ознайомилися із роботою Центру рекрутингу української армії у Львові

Очільники громад Львівщини ознайомилися із роботою Центру рекрутингу української армії у Львові
401719 ПЕРЕГЛЯДІВ
Сьогодні, 25 березня, перший в Україні рекрутинговий Центр відвідав виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан, міський голова Львова, голова Львівського РВ АМУ Андрій Садовий, в.о. виконавчого директора Львівського РВ АМУ Анатолій Шалаєв та голови громад Львівщини.
Андрій Садовий ознайомив гостей міста із роботою Центру і зазначив, що його було відкрито через те, що сьогодні багато людей мають страх перед ТЦК, а сюди можна прийти, проконсультуватися, дізнатися, які спеціалісти потрібні.
«Тут не роздають повісток – працівники розказують, які є вакансії у війську. Тобто ти приходиш, спілкуєшся, отримуєш всю інформацію і сам обираєш, де ти хочеш служити.Коли ти знаєш, що є такий центр, де ти можеш ознайомитися зі всіма можливостями, це дає більше впевненості. Тому в кожній громаді має бути такий офіс, і ми допоможемо вам у цьому – розкажемо, пояснимо і підкажемо. Бо це як вікно можливостей для людини, яка хоче служити», - зазначив мер Львова Андрій Садовий.
До слова, за півтори місяці роботи до Центру завітало 350 людей.
Своїми враженнями від роботи центру поділився виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан.
«Це перший в Україні такий центр, і він дійсно має надважливе значення. Ми вирішили подивитися, як це працює, бо це якраз те, що нині дуже на часі. Центр має дуже гарно побудовану роботу, і її, безперечно, треба масштабувати», - зауважив Олександр Слобожан.
Відтак, домовилися про візити працівників із різних громад Львівської області, щоб переймати досвід роботи центру рекрутингу у Львові.
Окрім цього напрямку роботи із майбутніми військовими, Львів активно працює із захисниками, які вже повернулися з війни у реабілітаційному центрі Unbroken. В цьому напрямку ведеться велика робота із багатьма країнами – партнерами щодо підтримки і розвитку центру. Сьогодні національний реабілітаційний центр “Незламні“ (“Unbroken”) - це унікальне місце, де дорослі та діти, які постраждали від війни, отримують комплексну кваліфіковану медичну допомогу.
Очільники громад Львівщини – Руслан Ільницький із Моршина, Олег Омельян із Кам'янки-Бузької, Володимир Бєга зі Славської громади, Олег Канівець, очільник Стрия, Олег Вольський, міський голова Жовкви, Ярина Яценко із Нового Роздолу, Тарас Кучма із Дрогобича, Володимир Ременяк з Городка, Олег Коцовський із Ходорова та Микола Романишин зі Сколівської громади зацікавилися розвитком відповідних структур у себе вдома.
Учасники візиту також обговорили новий проект закону про мобілізацію та петицію, яку зареєстрував Олександр Слобожан Про термінове прийняття законопроєкту №9560-1 для надання органам місцевого самоврядуання прямого права здійснювати виплати з місцевих бюджетів для допомоги ЗСУ.
Адже, сьогодні громади продовжують допомагати військовим підрозділам за умови відсутності визначених в Бюджетному кодексі України прямих повноважень для цього. Після прийняття змін, передбачених законопроєктом 9560-1, службовці муніципалітетів будуть мати право реалізовувати всі програми можливої допомоги військовим.
Мери міст згодилися із потрібністю прийняття даного законопроекту.
Нагадаємо, 12 лютого 2024 року у Львові відкрили перший в Україні Центр рекрутингу української армії. В ньому можна дізнатися актуальну інформацію про вакансії в армії, поспілкуватися з представниками бригад та обрати професію у війську. Це пілотний проєкт Міністерства оборони та Львівської мерії. Надалі такі Центри мають запрацювати по всій Україні.
 
Теги: рекрутинговий центр львів, Асоціація міст України, Львівська РВ Асоціації міст України
Мої відео