Вінниця Інформ

У Білому домі прокоментували ситуацію на фронті в Україні

У Білому домі прокоментували ситуацію на фронті в Україні
210760 ПЕРЕГЛЯДІВ

Радник Білого дому з питань національної безпеки Джон Кірбі після «інтенсивних» переговорів лідерів Конгресу з президентом США Джо Байденом заявив, що ситуація в Україні є «дуже складною», а солдатам на передовій доводиться приймати важливі рішення. Про це повідомляє The Hill.

«Я не маю достатньої інформації, щоб визначити точний момент і сказати, що до такого-то часу вони програють війну, але їм, безумовно, доводиться втрачати територію - територію, яку вони відбили від росіян. Тепер їм доводиться віддати її назад росіянам, оскільки вони не в змозі - вони не можуть відстояти цю територію», - зазначив представник Білого дому.

2Він також підкреслив, що Україні потрібна фінансова допомога для оборони, але ця допомога зараз «зависла» в Конгресі.

«Ми потребуємо її зараз. Я навіть не хочу припускати, що може статися занадто пізно. Ми вже дещо запізнилися. Вони втратили місто Авдіївку майже просто через недостачу боєприпасів. Таким чином, це вже має драматичний вплив на поле бою», - додав Кірбі.

Лідер демократичної більшості в Сенаті Чак Шумер та лідер демократичної меншості у Палаті представників Хакім Джеффріс описали переговори щодо України як «інтенсивні».

Як повідомили Українські Новини, раніше прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що декілька членів НАТО та Євросоюзу розглядають можливість надсилання військ в Україну.

27 лютого президент Франції Еммануель Макрон припустив можливість відправлення військ західних країн в Україну у майбутньому, хоча наразі немає консенсусу серед союзників щодо цього питання. Проте генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що альянс не планує надсилати свої війська в Україну.

Мої відео