Вінниця Інформ

У Франції з травня 2022 року розробляють ударні безпілотники, які тепер українські військові будуть першими випробовувати на практиці проти окупантів.

У Франції з травня 2022 року розробляють ударні безпілотники, які тепер українські військові будуть першими випробовувати на практиці проти окупантів.
359215 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Франції з травня 2022 року розробляють ударні безпілотники, які тепер українські військові будуть першими випробовувати на практиці проти окупантів. За повідомленням видання Le Journal du Dimanche, французький міністр оборони Себастьян Лекорню підтвердив, що Франція надасть Україні новітні дрони-камікадзе власного виробництва для бойових випробувань.

Нова розробка французьких оборонних підприємств знаходиться на етапі випробувань. Франція надасть Силам оборони України невелику партію цих безпілотників для тестування в умовах реального бою. Технічні подробиці проєкту поки що не відомі.

Міністр Лекорню зазначив, що Україна отримає ці безпілотники однією з перших у найближчі тижні. Це також стане можливістю для бойових випробувань нового обладнання. Щодо технічних характеристик БПЛА, інформація наразі не розголошується, але проєкт було запущено ще в травні 2022 року і зараз перебуває на етапі експерименту.

Також Себастьян Лекорню зазначив, що протягом повномасштабного вторгнення Росії в Україну Франція підготувала 10 тисяч українських військових. У 2024 році ще 7-9 тисяч бійців також отримають навчання.

Раніше глава Міністерства оборони Франції оголосив про виробництво для України 78 самохідних артилерійських установок CAESAR. У контексті загального скорочення міжнародної допомоги Україні міністр оборони настоюватиме на тому, щоб Франція перейшла на режим військової економіки. У той же час оборонні підприємства країни будуть безпосередньо взаємодіяти з українськими військовими.

"Україна готова зробити свій внесок. Вона вже придбала шість таких установок за власні кошти, щоб розпочати цю ініціативу", — зазначив Лекорню.

В жовтні було оголошено про намір Франції збільшити виробництво САУ CAESAR. Раніше країна виробляла 4-6 таких установок за місяць, але планується збільшити цю кількість до 8.

У вересні 2023 року під час візиту до Києва Себастьян Лекорню обговорив з українською стороною можливість спільного виробництва певних видів озброєння. Міністр, який систематично висловлює підтримку України, отримав від президента Зеленського подяку за надану зброю Францією та орден "За заслуги" II ступеня за значний особистий внесок у підтримку державного суверенітету та територіальної цілісності України.

Мої відео