Вінниця Інформ

Армія США сплачує рахунки для підтримки Збройних Сил України

Армія США сплачує рахунки для підтримки Збройних Сил України
367773 ПЕРЕГЛЯДІВ

Армія США протягом останніх місяців зіштовхнулась з необхідністю сплати рахунків на суму сотень мільйонів доларів для підтримки Збройних Сил України. Ця ситуація виникла через невизначеність фінансування України з боку Конгресу США, повідомляє CNN за даними Укрінформу.

Високопоставлені представники армії висловлюють серйозні обурення, оскільки без додаткового фінансування їм доведеться звертатися до вилучення коштів з інших критичних проєктів, щоб продовжувати підтримувати українську військову силу. За період з жовтня 2023 року, починаючи з початку фінансового року, армія спрямувала понад 430 мільйонів доларів на різні операції, включаючи навчання українських військ, транспортування обладнання та розгортання американських військ у Європі.

Високопоставлене керівництво армії визнає, що це фактично означає "витягування грошей з кишені військових". До цього часу витрати компенсувалися за рахунок Командування Сухопутних Військ США в Європі та Африці. Однак без ухваленого Конгресом бюджету на 2024 рік і без додаткового фінансування спеціально для України, командуванню доведеться використати близько 3 мільярдів доларів для покриття витрат у 5 мільярдів доларів на операційнівитрати. Це охоплює не лише витрати, пов'язані з підтримкою України, такі як навчання та пересилання зброї та обладнання до Польщі та України, але й інші операції американського командування в Європі та Африці.

У випадку відсутності нового фінансування для України у найближчі місяці, армійські чиновники попереджають про необхідність прийняття важливих рішень і перенаправлення коштів з менш важливих проєктів, таких як будівництво казарм або заохочення призовників. Вони зауважують, що затримка у фінансуванні матиме широкі наслідки, включаючи потенційний вплив на геополітичну ситуацію в Тихому океані та регіоні, де діє американське командування, а також може стати проблемою для країн-партнерів.

Нагадаємо, що Сенат США 13 лютого прийняв двопартійний законопроект щодо фінансування, який передбачає допомогу Україні та іншим союзникам, проте його ще має розглянути Палата представників та підписати президент. Однак, нижня палата Конгресу США пішла у відпустку, не розглянувши затверджений Сенатом пакет допомоги Україні.

Мої відео