Вінниця Інформ

5 років для будівництва ― не вирок!

5 років для будівництва ― не вирок!
531732 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вже як тиждень свою роботу розпочав критий інклюзивний басейн у місті Золотоноша, Черкаської області. Його розмістили у приміщенні, що примикає до гімназії ім. С. Скляренка, проте в майбутньому усі охочі зможуть його відвідувати без обмежень.

Будівництво, яке перебувало в підвішеному стані понад 5 років нарешті дійшло свого логічного кінця. То що ж змусило «заморожений» об’єкт стати реальністю для містян?

– Тепер завдяки програмі Президента «Велике Будівництво» це сучасна спортивна локація, – зазначив Олександр Скічко. – Ми завершили історію ще одного довгобуду області. Басейн у Золотоноші вже приймає відвідувачів, і це справді особлива подія для жителів громади. Досі на Лівобережжі був лише один басейн у Чорнобаї. Ми робимо спорт доступнішим.

Басейн відкритий для населення у три дні ― це понеділок, середа та п’ятниця. Наразі його відвідують учні дитячо-юнацької спортивної школи міста різних вікових груп під наглядом тренерів. Поки що користуватися усіма благами басейну можуть лише діти, що вже вміють плавати.

Інклюзивність об’єкту полягає в його наповненості усім потрібним знаряддям та зручностями для населення, що потребують особливої уваги. Серед них: облаштовані вбиральні та душові, додаткові спускові механізми та багато іншого.

– Люди з інвалідністю теж зможуть отримувати тут реабілітацію, – висвітлив голова області. – Ми збудували басейн, дотримуючись вимог інклюзії та безбар’єрності.

П’ятнадцятого лютого відбувся візит першого заступника Золотоніського голови Олега Масло разом із заступником із питань господарства Олександром Флоренком на нову локацію, де директор комунального підприємства, що займається усіма питаннями об’єкту, Сергій Кузнєцов, провів екскурсію басейном та розповів детальніше про нього.

– Для нас басейн – це не тільки резервуар з водою, - прокоментував Олег Масло. – Це багатофункціональна машина, що складається з лабораторії, роздягалень, душових, туалетів і туалетних кімнат для дітей з обмеженими можливостями, системи обігріву і мережі подачі води та утримання сталої температури, системи фільтрації, підбір штату.

Санітарними нормами зазначена ідеальна температура басейну близько 24-26 градусів, за температури повітря 26-28 градусів. А втім, будівля славиться панорамними вікнами та чудовим розміщенням, що дозволяє сонцю активно прогрівати приміщення. Тож, як висновок, батареї оснащені терморегуляторами, за якими слідкує технічний персонал.

Для кращого орієнтування відвідувачів у температурних даних, міський голова запропонував пришвидшити встановлення електронного інформативного табло. Керуючись свідченнями про погодні умови створити технологічну карту для персоналу, що забезпечить правильну подачу тепла кваліфікованими кадрами.

Олександр Шевченко стверджує, що 1 година 15 хвилин ― це оптимальна кількість часу, яка згруповує усі етапи відвідування басейну. 10 хвилин – переодягання перед заняттям, 45 хвилин – перебування у воді та практичне заняття і 20 хвилин – прийняття душу, висихання та зміна одягу.

Також була детальніше обговорена можливість організації уроків фізичного виховання в басейні для усіх навчальних закладів області. Проте це потребує ретельних переглядів шкільної програми та індивідуальних ситуацій шкіл.

Зараз об’єкт проходить, так званий «випробувальний термін», за який будуть підраховані фінансові затрати на його утримання. Опісля економістами буде призначена ціна абонементу для дорослих відвідувачів. Тож наразі старше покоління тільки шикується біля панорамних вікон та вивчає усі можливості нового басейну.

Декілька днів тому Президент України Володимир Зеленський і перша леді Олена Зеленська навідалися до введеного в експлуатацію басейну. Тоді ж Володимир Зеленський поділився наміром почати реконструкцію гімназії ім. С. Скляренка. На останок главі держави було повідомлені кінцеві дані щодо роботи «Великого Будівництва» на Черкащині, серед яких цілих 17 інфраструктурних об’єктів.

 

Як висновок можна зазначити, що роботі та планам ніколи немає кінця-краю. Проте це напевно і на краще.

Мої відео