Вінниця Інформ

Цвинтар для одягу у пустелі

Цвинтар для одягу у пустелі
237173 ПЕРЕГЛЯДІВ

Пустелі Атакама, що у Чилі перетворюється на цвинтар для одягу, куди кожного року потрапляє приблизно 35 тон непроданого старого одягу.

Наразі кілька світових організацій намагаються скоротити кількість одягу та повторно використати тканини. 

 

Історія світового збору речей розпочалася, коли вже ношені речі почали привозити з США, Європи та Азії через безмитний порт Ікіке, який стоїть недалеко від самої пустелі.

 

За інформацією, непроданий матеріал становить 60% із 59 тисяч тонн та потрапляє до звалища у пустелі. 

 

Через те що тканини для одягу обробляються різними хімікатами та є переважно синтетичними, час їх розкладання може становити до 200 років. 

Такі компанії як Ecocitex та EcoFibra намагаються подолати багатотонні звалища непотрібного одягу та розв'язують  проблему даючі старим речам нове життя.

 

Компанія Ecocitex забирає одяг для переробки його на такі матеріали як пряжа та вовняні шапки, у свою чергу компанія жертвує одяг емігрантам та безхатькам. 



 EcoFibra подрібнює непотрібний одяг на маленькі шматки та потім використовує матеріал для виготовлення тепло- та звукоізоляційних панелей, їх також можна потім здати на переробку. 

 

За інформацією ООН індустрія моди кожного року робить більше викидів вуглекислого газу, ніж морські перевезення та міжнародні рейси разом взяті.  




 



Мої відео