Вінниця Інформ

У Кривому Розі вдруге "замінували" школу

  У Кривому Розі вдруге "замінували" школу
146984 ПЕРЕГЛЯДІВ

За останній тиждень вже вдруге було повідомлено про мінування однієї зі шкіл Кривого Рогу. Обидва рази звістки про вибух, що може статися, приходили на електронну скриньку патрульної поліції.

Вже кілька років триває хвиля повідомлень про несправжні мінування різних місць по всій Україні. І хоча найбільший пік таких повідомлень вже пройшов, у Кривому Розі вже не вперше повідомляють про "мінування" однієї зі шкіл. Так, цього тижня звучали гучні заяви про загрозу у школі № 8, що знаходиться у Центрально-Міському районі.

Спочатку 23 листопада об 11-й годині ранку сталося перше повідомлення про мінування. Криворізьке районне управління поліції направило туди спеціалістів, серед яких вибухотехніки, кінологи, працівники Служби безпеки України та поліцейські. У той час, поки поліція зі спеціально навченими собаками перевіряла приміщення на наявність потенційно небезпечних предметів чи вибухівки, проводилася евакуація учнів та працівників школи.

Тоді виявилося, що повідомлення було несправжнім. Щобільше, нічого подібного не приходило на пошту навчального закладу, адміністрація дізналася про ситуацію уже на місці від поліцейських.

Вже 25 листопада ситуація повторилася. Близько 6-ї години ранку знову прийшло повідомлення про замінування. Про нього так само було сказано за допомогою листа на електронну пошту поліції. Було сказано, що зловмисники пронесли ртутні колби та планують підірвати навчальний заклад о 12:30. На місце знову виїхали поліцейські, СБУ та кінологи.

Так само як і кілька днів тому, школярів та педпрацівників було евакуйовано. Спеціалісти перевірили навчальний заклад і жодних вибухових речовин, що могли б спричинити детонацію, не виявили.

Хто так розважається і для чого – не зрозуміло. Можливо це самі школярі таким чином намагаються зірвати навчальний процес. Або ж треті особи хочуть таким чином відвернути увагу від якихось інших ситуацій у місті. У будь-якому випадку, такі повідомлення потребують розслідування, щоб знайти тих, хто причетний до цього.

Мої відео