Вінниця Інформ

На Житомирщині школярі сплутали побутову хімію з солодощами та отруїлися

На Житомирщині школярі сплутали побутову хімію з солодощами та отруїлися
324704 ПЕРЕГЛЯДІВ

11 учнів гімназії села Дівочки потрапили до Житомирської обласної дитячої лікарні внаслідок отруєння хімічною речовиною.

Відомо, що інтоксикацію спричинили засоби для очищення побутової кераміки, пакунок з якими приніс до школи один з учнів. Його вмістом він і пригостив своїх однокласників. Діти ж без роздумів скуштували «гостинці», вважаючи, що це солодощі. Пізніше вони почали скаржитися на погане самопочуття та печіння в роті. Працівники гімназії одразу викликали медичну допомогу.

За останнім повідомленням від лікарів, стан здоров’я школярів є задовільним, двох учнів уже навіть виписали додому. 

Представники правової системи щодо захисту прав дітей Житомирської області відкрили кримінальне провадження за фактом неналежного виконання обов’язків щодо охорони життя та здоров’я дітей (ч. 1 ст. 137 КК України). До судового процесу розслідування буде проводитися працівниками Головного управління Національної поліції в Житомирській області.

Пресслужба обласної прокуратури повідомляє, що в родині учня, який приніс хімічний засіб до закладу освіти, виховуються ще двоє неповнолітніх дітей, а батьки перебувають на обліку через неналежне виконання батьківських обов'язків.

Мої відео