Вінниця Інформ

Сміттєпереробний завод у Житомирі майже готовий до запуску

Сміттєпереробний завод у Житомирі майже готовий до запуску
258196 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сергій Кондратюк, що займає посаду заступника міського голови Житомира, анонсував тестовий запуск сучасного сміттєпереробного заводу наприкінці цього року.

Будівельні роботи на території розпочалися із закладення капсули два місяці тому, 19 вересня. А вже сьогодні там можна побачити кілька швидкозводжувальних будівель. 

«З моменту, як отримали дозвільні документи, там великими темпами проводиться будівництво. Зараз вони вже виходять на фінішну пряму, чекаємо, коли завезуть обладнання, і в грудні плануємо приймати першу партію сміття. В терміни ми вкладаємося», - запевняє Сергій Кондратюк.

Відомо, що все сміття, яке потраплятиме до заводу, перероблюватимуть у RDF-паливо, яке є альтернативним джерелом енергії та призначене для забезпечення зниження негативного впливу на довкілля твердих побутових відходів, компост та іншу вторинну сировину. 

Нагадаємо, що інвестиційна угода між містом та приватною компанією ТОВ «МС Соціальний проєкт» щодо повного покриття грошових витрат на будівництво інвестором була укладена у 2018 році. Згідно з нею, місцева влада зобов’язується віддавати заводу на перероблення понад 85 тисяч тонн відходів щороку.

Мої відео