Вінниця Інформ

Школу Супергероїв нарешті відкрили у Дніпрі

Школу Супергероїв нарешті відкрили у Дніпрі
37819 ПЕРЕГЛЯДІВ

В онкологічному та онкогематологічному відділеннях Дніпропетровської обласної дитячої клінічної лікарні відкрилася перша в регіоні Школа Супергероїв. Її було відкрито спільно з громадською організацією «Маленьке серце з мистецтвом». Тепер діти, які проходять тривале та складне лікування у медичному закладі, зможуть навчатися у новому сучасному класі з затишною атмосферою.
У деяких лікарнях Київської, Житомирської та Херсонської областей вже працюють такі школи.
На виділені кошти зробили ремонт в окремій кімнаті та обладнали її всім необхідним для навчання. У новому класі встановили дві парти, мультимедійну дошку та магнітно-маркерну стіну, а також декілька планшетів для зручного навчання дітей.
Як розповідала вчителька, однієї зі шкіл, Наталія Горожій, що лікарня уклала зі Школою Супергероїв договір про надання освітніх послуг. Якщо батьки дітей, які проходять тут тривале та складне лікування, хочуть, аби їх діти навчалися на базі медичного закладу, вони пишуть відповідну заяву. Після чого лікарі, дивлячись за стан здоров’я дитини, мають дати відповідний дозвіл на навчання. А потім починається проводження уроків згідно з шкільною програми та календарного планування.
Зі слів генерального директора Дніпропетровської обласної дитячої клінічної лікарні, в онкологічному та онкогематологічному відділеннях діти можуть перебувати близько 4-6 місяців. У середньому протягом року довготривале та важке лікування у медичному закладі проходять близько 50 дітей шкільного віку.
Також директор прокоментував, що раніше діти з онкологічними та хронічними захворюваннями були змушені переривати навчальний процес. Але відтепер, завдяки появі такої школи, маленькі пацієнти зможуть навчатися навіть перебуваючи в лікарні. Заняття будуть проводити вчителі зі сусіднього освітнього закладу. На кожному уроці будуть присутні лише два учні, для того, щоб не нашкодити й без того ослабленим дитячим організмам.
Це не остання Школа в регіоні, незабаром Школи Супергероїв відкриються у Дніпропетровській обласній клінічній лікарні та Криворізькому протитуберкульозному диспансері. 

Теги: Дніпро,школа,благодійність, Коронавірус,медицина
Мої відео