Вінниця Інформ

Університетський стартап-проєкт #Nature_lab увійшов до ТОП-7 кращих студентських стартапів за результатами престижного національного конкурсу

Університетський стартап-проєкт #Nature_lab увійшов до ТОП-7 кращих студентських стартапів за результатами престижного національного конкурсу
420163 ПЕРЕГЛЯДІВ

4 липня 2023 року в онлайн-форматі відбувся фінал національного конкурсу студентських стартапів «Student Startup Battle», що проводиться на постійній основі в рамках ініціативи «Підприємницький університет». Ініціатива «Підприємницький університет» реалізується стартап-інкубатором YEP спільно з Міністерством освіти і науки України, Міністерством цифрової трансформації України, Дія.Бізнес, Міністерством молоді та спорту України, Українським фондом стартапів, Genesis за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України».

Конкурсні заходи відбувалися у формі пітчингу – коротких виступів стартап-команд зі структурованими презентаціями, під час яких у стартаперів була можливість за лімітований проміжок часу «продати» свою ідею або продукт аудиторії (потенційним партнерам, клієнтам чи інвесторам). До фінального етапу конкурсу дійшли лише сім команд, які представляли Національний університет «Львівська політехніка», Полтавський національний педагогічний університет імені В.Г. Короленка, Національний авіаційний університет, Європейський університет, Гусятинський коледж Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя. Нашу альма-матер репрезентувала команда #Nature_lab у складі здобувачів освіти Віталіни Сагайдак та Діани Токач (тренер – завідувач кафедри політекономії Сергій Степаненко). Команда представила на розгляд журі ідею застосунку – віртуальної лабораторії для проведення дистанційних занять з природничих наук.

У ході напруженої боротьби між сімома найкращими студентськими стартап-командами України у цьому сезоні перемога дісталася студентам з Національного університету «Львівська політехніка» (команда Cotia). Представник переможців отримає головний приз – поїздку на масштабну стартап-конференцію Slush у листопаді, а також пакет менторської підтримки від YEP.

Велика вдячність членам журі, що гідно оцінили команди та дали гарні відгуки, що неодмінно покращать їх продукти: Олександру Медведєву (Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України»), Олені Мосєйчук (Український фонд стартапів), Дані Білоусовій (Genesis), Андрію Заікіну (YEP).

У сучасних умовах підтримка студентів, що створюють нові продукти для України, є надзвичайно важливою і перспективною. Сподіваємося, що цей фінал для усіх команд стане лише стартом для багатьох наступних перемог.

Розвиток стартап-руху у Полтавському національному педагогічному університеті отримав свій поштовх із впровадження в університетський освітній простір навчальної дисципліни вибіркового циклу «Інноваційне підприємництво та управління стартап-проєктами», яка з нового навчального року є доступною для студентів усіх факультетів та спеціальностей. Сподіваємось на розширення кола слухачів даної дисципліни та реалізацію невичерпного креативного та підприємницького потенціалу студентської молоді.

 
 

 

Мої відео