Вінниця Інформ

ПНПУ імені В. Г. Короленка підписав Меморандуму про співпрацю з Українською Федерацією «Спорт заради розвитку» й Представництвом Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ)

ПНПУ імені В. Г. Короленка підписав Меморандуму про співпрацю з Українською Федерацією «Спорт заради розвитку» й Представництвом Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ)
322468 ПЕРЕГЛЯДІВ

9 червня 2023 р. відбулося підписання Меморандуму про співпрацю між Полтавським національним педагогічним університетом імені В. Г. Короленка та Українською Федерацією «Спорт заради розвитку» й Представництвом Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

Українська Федерація «Спорт заради розвитку» спільно з Представництвом Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) виступили організаторами фестивалю «Назустріч успіху», який об’єднав у спортивно-ігровій діяльності понад 250 вихованців закладів загальної середньої освіти міста Полтави, вчителів фізичної культури та активних батьків. На фестивалі були присутні представник ЮНІСЕФ у Полтавській області Анатолій Безпалюк, керівник та координатор проєкту, президент Української Федерації «Спорт заради розвитку» Олексій Качан, тренери проєкту Марина Якимова, Олена Гроза. Ініціативу в організації спортивного свята підтримали Державна наукова установа «Інститут модернізації змісту освіти» та Департамент освіти Полтавської міської ради на чолі з Юлією Третинник, тренери-координатори Полтавської області Мая Лупай, Наталія Воронянська, Юрій Мілько. Захід відбувся на базі КЗ «Полтавська ЗОШ I – III ступенів № 34».

Основна мета проєкту – полегшення адаптації та соціалізації дітей та їхніх родин у місцеві громади засобами фізичного виховання та спорту. Привертав увагу банер із зображенням карти України, на якій діти й почесні гості мали можливість залишити автографи як символ єдиної незламної країни.

Наприкінці свята Олексій Качан і Анатолій Безпалюк запропонували підписати Меморандум про співпрацю між Полтавським національним педагогічним університетом імені В. Г. Короленка та Українською Федерацією «Спорт заради розвитку» за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

Марина Гриньова зауважила, що творча співпраця сприятиме ефективному досягненню спільних науково-дослідницьких та культурно-просвітницьких цілей, реалізації фізкультурно-оздоровчих, реабілітаційних, спортивно-масових проєктів та програм. Співтворчість сприятиме обміну досвідом в організації роботи громадського, волонтерського, спортивного, наукового секторів Студентської ради Університету тощо. Зі свого боку представники Федерації підкреслили, що Полтавський національний педагогічний університет має значний потенціал у наукових дослідженнях, виховній, спортивно-масовій роботі, він стане корисним для вирішення суспільних проблем і пошуку інноваційних рішень.

Марина Гриньова побажала високоповажній спільноті, присутній на заході, успішної реалізації проєктів, досягнення високих гуманістичних цілей, орієнтованих на підвищення добробуту та розвитку людей, формування у них почуття гідності, свободи, рівності та прагнення до самореалізації.

Мої відео