Вінниця Інформ

На факультеті комп’ютерних наук, математики, фізики та економіки завершилася наукова практика учнів Ліцею № 17 «Інтелект»

На факультеті комп’ютерних наук, математики, фізики та економіки завершилася наукова практика учнів Ліцею № 17 «Інтелект»
349070 ПЕРЕГЛЯДІВ

9 червня 2023 р. відбулося підбиття підсумків наукової практики учнів Ліцею № 17 «Інтелект» Полтавської міської ради, яка відбулася на базі факультету комп’ютерних наук, математики, фізики та економіки у рамках Місяця позашкілля у ПНПУ імені В. Г. Короленка.

Останнє заняття для десятикласників, яке відбулося під керівництвом старшої викладача кафедри загальної фізики і математики Олени Коваленко, було присвячене тригонометрії. Учні повторили основні формули та їхнє застосування при перетворенні тригонометричних виразів, удосконалили навички розв’язування тригонометричних рівнянь.

 

Заняття для учнів «Школи олімпійського резерву» провів доцент кафедри загальної фізики і математики Валентин Марченко. Основна увага була приділена задачам з теорії чисел (теорія подільності, прості і складені числа, ознаки подільності, теореми Ейлера і Ферма тощо) та методам їхнього розв’язування, які демонструвалися на конкретних прикладах олімпіадних задач.

 

Урочисте підведення підсумків тижневої роботи ліцеїстів відбулося за участі очільниці факультету комп’ютерних наук, математики, фізики та економіки Тетяни Барболіної, заступниці декана факультету Людмили Матяш та завідувача кафедри загальної фізики і математики Олега Саєнка. Науковці відзначили високий рівень підготовки та зацікавленості ліцеїстів, підкреслили їхні здобутки, побажали гарного відпочинка влітку й успіхів на життєвих дорогах, охарактеризували перспективи, які може відкрити Полтавський національний педагогічний університет імені В. Г. Короленка для розвитку талантів кожного.

 

Учителі математики Ліцею № 17 «Інтелект» Тетяна Шиманська та Яна Шаравара подякувала викладачам за цікаві та ґрунтовні заняття. На завершення учасники наукової практики отримали сертифікати.

Мої відео