Вінниця Інформ

Переведення з контракту на бюджет можливо

Переведення з контракту на бюджет можливо
278004 ПЕРЕГЛЯДІВ
 
Студенти, які навчаються в закладах фахової передвищої, вищої освіти державної та приватної форм власності, що здійснюють підготовку здобувачів освіти за державним замовленням, були зараховані на контракт до 2021 року включно та здобувають такий ступінь вперше, можуть перевестись з контрактної форми навчання на бюджет.
Таке право мають чотири категорії
  • Діти загиблих учасників бойових дій;
  • Особи, що мають статус учасника бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни;
  • Діти учасників бойових дій, діти осіб з інвалідністю внаслідок війни;
  • Мешканці особливо небезпечних територій: особи, які проживають на (перемістилися з) тимчасово окупованих територіях в умовах воєнного стану, на території громад, що розташовані в районі проведення воєнних дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), внесені до переліку, затвердженого Мінреінтеграції.
? Документи, які потрібні для ВПО та студентів із ТОТ
? Витяг з реєстру територіальної громади.
? Він має підтверджувати відомості про місце проживання (перебування) особи станом на 24 лютого 2022 року або містити інформацію про задеклароване/зареєстроване місце проживання (перебування) чи про зняття з нього на підставі відомостей ДМС.
? Документ про освіту, здобуту в закладі, що розташований на території відповідних тергромад.
? Він може стати у нагоді, якщо інформації у згаданому реєстрі немає або місце проживання знято з реєстрації до 24 лютого 2022 року.
? До кого звертатися ?
? Треба звернутися із заявою до керівника свого закладу освіти. Виш здійснює верифікацію поданих документів і вносить інформацію про студента до Єдиної державної електронної бази з питань освіти в модулі «Здобувачі освіти».
Переведення на місця державного замовлення студентів, дані про яких внесуть до ЄДЕБО після 15 листопада, може бути здійснено у 2023 році.
На які бюджетні місця братимуть таких студентів?
Переведення здійснюватимуться за рахунок невикористаних місць державного замовлення у 2022 році, а також наявності вакантних (вивільнених) місць. За відсутності останніх можливе збільшення обсягу державного замовлення.
Мої відео