Вінниця Інформ

У столиці розпочав діяльність Американський університет

У столиці розпочав діяльність Американський університет
215464 ПЕРЕГЛЯДІВ

 

У Києві пройшло офіційне відкриття Американського університету. Вищий навчальний заклад є приватним, а з березня тут розпочнуть навчання українські студенти. Викладацький склад навчального закладу складатиметься із лауреатів Нобелівських премій, відомих економістів та політиків. Засновником та ректором нового університету став відомий українській економіст – Роман Шеремета.

 

Вищий навчальний заклад ще не розпочав навчальний процес, але уже уклав кілька успішних договорів про співпрацю, зокрема з університетами штату Арізона. Ректор, запевняє, що новий «храм освіти» у майбутньому задовольнить попит у галузі бізнесу та ІТ, звичайно ж в першу чергу на українському ринку праці. За словами засновника, головна ціль закладу – створити конкурентоспроможних працівників та висококваліфікованих спеціалістів, що працюватимуть на благо Батьківщини. Американський університет запропонує студентам два дипломи обох вишів: Американського університету у Києві та одного із вищих навчальних закладів Арізони. Щоб отримати обидва дипломи студентам доведеться пройти додатковий рік навчання, при цьому буде шанс обрати форму навчального процесу: онлайн чи офлайн.

 

Навчання в університеті проходитиме за американською системою освіти. Студенти зможуть самі собі створити навчальну програму: обрати курси, графік, кількість навчальних предметів. Також викладачі поєднуватимуть лекції із практикою, менторством та стажуванням. Загалом, планують відкрити шістсот навчальних програм та кілька сотень курсів. Навчання проходитиме англійською мовою. Серед відомих викладачів буде лауреат Нобелівської премії з економіки – Вернон Сміт.

 

Навчання в новому університеті столиці коштуватиме від восьми до дев’яти тисяч доларів за рік. Проте вищий навчальний заклад підтримуватиме найуспішніших студентів стипендіями, котрі покриватимуть десять або і двадцять відсотків витрат. Також абітурієнтам з високими балами ЗНО, хорошою характеристикою та мотиваційним листом, який вразить комісію фінансова підтримка буде набагато більша. Серед іспитів обов’язковими будуть: зовнішнє незалежне оцінювання з української та англійської мови. Третій предмет абітурієнти обиратимуть самостійно, орієнтуючись на інформацію щодо обраної спеціальності. Студенти із закордону вступатимуть без результатів ЗНО, але таким чином, для них диплом втрачатиме ім’я державного в Україні.

 

Прийом заявок на ступінь бакалавра розпочнеться у вересні 2022. На магістерський - набір розпочнеться у березні 2022. Для студентів доступними будуть такі спеціальності: бізнес, управління, ІТ, медицина, інженерія, право, дизайн та архітектура. Навчання триватиме протягом трьох місяців.

 

 

 

 

 

Мої відео